Sportski ribolov > Bas

Mesta za pecanje

(1/11) > >>

novii:
Pošto bas i nije baš rasprostranjen u našim vodama ovde možete preporučiti mesta gde se lovi.

pikeman:
U okolini Apatina najbolje se lovi  na Kupusinskom dunavcu (Šarkanjoš). Lovi se i na kanalu DTD ali mu je tu brojnost mnogo manja.

BIG S:
Ko sto rece kolega PIkeman, Kupusina je trenutno najbolja voda kod nas.Nema ga mnogo, ali ko zna gde i kako ima sanse da uhvati kapitalnog bassa, sto znaci komade izmedju 1 i 2 kg !!!
Vode koje su ranije bile krcate bassom kao sto su Veliki i Mali Backi kanal su iz raznoraznih razloga, uglavnom krivolova sveli ovu predivnu ribu na samo neki procenat od negdasnje populacije !

Medjutim bass, poznat kao zilava ribica, drzi se i dalje, i samo mu malo treba pomoci da se vrati na staro, a takvu atraktivnu sportsku ribu je greota upropastiti !

Inace mrezom kanala bass je dospeo bilo koji kanal u Vojvodini , samo mu je populacija razlicita od kanala do kanala...............

pikeman:
Kupusina je predivna voda ali nije više što je bila. I tu se basu populacija prilično smanjila. Ne znam da li je jedan od razloga i nemogućnost dobrog mresta, ali leti ova voda "kuva", nema dotoka sveže vode i mulja je sve više. Verujem i da je krivolov u velikoj meri prisutan, bilo ga je ranije a sumnjam da je suzbijen.

BIG S:
Tacno  je da je populacija smanjena, ali su ostali pravi macani.....

Evo kod mene na VBK-u, bassa nema ni 1% koliko ga je nekad bilo, sad su to samo sporadicni ulovi koji ne zavredjuju paznju !

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju