Sportski ribolov > Bela riba

Hrana za primamu bele ribe - sigurno do ulova

(1/2) > >>

novii:
Pecanje bele ribe na rekama ili kanalima je mnogo bolje uz pomoć primame. Uglavnom se kao osnova za primamu za pecanje uzima kukuruzno brašno, dok se pšenično za primamu koristi samo ka dodatak za povezivanje mase. Takođe se dodaju i pšenične mekinje ukoliko je potrebno napraviti oblak od primame i na taj način zamutiti dodatno vodu.

U prodaji može naći i veliki broj raznih mirisa, ali i gotovih hrana koje se mogu dodavati u primamu i na taj način povećati njenu lovnost. Prihranjivanje ribe ima samo jedno veliko pitanje, a to je količina hrane koju treba dodati. Pecanje sa prihranom je ipak mnogo atraktivnije, ali naravno i tu treba poznavati određene taktike i pravila do kojih se dolazi samo praksom.

mossi:
Prolece:
U ovo vreme najbitnije je NE PREHRANITI, ili koristiti laksativ.. ali mislim da je dobra aroma za ovo vreme najbitnija.. Riba u prolece RANO, josh nije pochela da uzima hranu kako treba i ne uzima je ceo dan.. tako da sa primamom PAZLJIVO!
No kada je ovo vreme najbolje su primame CRVI! (Meso je meso!)

Danas postoji lepak za crve i oni se prvo moraju odmastiti, a onda tretirati prashkom (lepkom u prahu), dobro promeshati, a onda fajtalicom vrlo malo poprskati, i onda ih umesiti tako da se od njih prave male gomile.. Ako pecate u brzoj vodi potrebno je dodati frakciju (a ne kao ja krasti kamenje sa pruge.. :) , ali o tom po tom.. to je bilo umesto olova.. xm Rone bez komentara.. )

BIG S:
Necu o kamenju proljeca mi  :::::"

Nego nesto mi pade napamet, i ima i nema veze s ovijem, podsjeti me kad rece lepak!
Elem gledao sam tipa na Dunavu kako otkida bijelu ribu na voznju, a na obali nijde hrane, nema dzaka u vodi  ??? :o ;y:,5

Sjedim ja neko vrijeme pored, i kad nijesam vise moga izdrzati pitam ga kako je skupio toliku ribu bez hrane !

On umre od smjeha , izvadi iz torbe biber crep, namaze ga s jednei druge strane lepkom za misheve, i dobro "posoli" crvitjima , tako da na koju god stranu padne crep gore su crvi koji migolje non-stop, a ne mogu se pomjeriti!

I cesto upeca ribu kojoj su 2,3 crva zalepljena za nos !

Jel zana neko za ovu foru ?

BOJANK:
Cega se ljudi sve nece dosjetiti  ;j;3n2n1

mossi:
Pa.. nije da neradi.. ali nisam bash siguran da je potpuno EKOLOSHKI.. ?!
Ali definitivno imash manje zajebancije nego sa lepkom za crve, čak i ako se lovi babuška.
Ipak .. lepak za crve nije pravi lepak.. on se ipak rastopi u vodi posle izvesnog vremena.. i otpusti crvice.. a samim tim raspe ih po dnu..
Za crvavu primamu treba 1-2 LITRE crva.., a u Srbiji to mozesh platiti jedino ako ih sam pravish.. ovi pederi po radnjama nisu hteli da idu ispod 450 dinara po litri za proshlu godinu..
Ja cu za narednu godinu definitivno u vocnjaku (u najdaljoj tachci) napraviti kutiju u hladu za ucrvalu ribu.. SMRAD.. do jaja.. ali i crvi extra, i dzaba i frishki!

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju