Sportski ribolov > Bela riba

Koji oblik plovka koristiti kad duva vetar

(1/1)

novii:
Pecam svašta pomalo, pa tako povremeno dođe red i na pecanje bele ribe na plovak. To je onako najopuštenija varijanta, bez mnogo cimanja i nekih velikih očekivanja.
Jedina stvar koja može da mi ide na živce pri ribolovu bele ribe na plovak jeste vetar. Kad jako duva, to mi i nije problem, spakujem se i odem kući, ali kad u naletima duva onako orednje, sa onim malim talasima, to mi baš pravi probleme. Sve mislim staće vetar pa će se moći pecati bez problema, ali retko kad prestane.
Od sledeće godine ću imati nekoliko sistema spremnih, za razne situacije, pa me interesuje koji bi mi oblik plovka i uopšte koji sistem za belu ribu na plovak bi mi mogli preporučiti.

Nemanja:
hehe, e to si u pravu skroz.
Ništa gore nego kada vetar tako zeza. Ja se uglavnom odmah pakujem čim primetim vetar. Bez obzira da li stane ili ne. Ako posle drugog puta ne stane, onda nema ništa od lova na belu ribu.
Što se tiče plovka, tu može da se napiše čitav seminar o tome kako i koji plovak koristiti :)
Stvarno ima jako puno različitih i tehnika, i sve se to skoro može naći na internetu.
Ali recimo, moje neko mišljenje za plovak je TK System of Glory. Nekako mi se taj od svih najviše dopada.
Negde sam jednom pročitao da za ovaj plovak ima posebna tehnika postavljanja tako da ne dođe do mršenja montaže, ali sam zaboravio gde sam to pročitao  :P

Navigacija

[0] Indeks poruka

Idi na punu verziju