Autor Tema: Pilkeri za lov bucova  (Pročitano 18557 puta)

Van mreže novii

• Administrator
  • Master
  • *
    • Poljoprivredni forum
Pilkeri za lov bucova
« poslato: 02 Oktobar 2012, 12:41:45 »
Kod nas se pilkerima nazivaju metalne izdužene varalice, koje su različitih tečina, a namena im je da se povlače brzo i blizu površine vode. Na moru se pilkerima ipak drugačije lovi, oni puštaju da varalica potone na dno pa onda džiguju.

Uglavnom se koriste svetliji dezeni uz povremeno dodavanje plavih ili crvenih detalja, mada lično ne verujem da to igra neku ulogu. ima varijanta da se umesto od lima, prave izlivanjem olovnih modela. Na internetu sam našao i jedn primerak kako bi izgledao jedan kalup za izlivanje pilkera.

Ovo bi bila neka varalica dobra za letnji period kada se bucov zadržava pri površini vode.
dozvolite nam pristup informacijama i slobodu odlučivanja

Zanimljiv forum - boravak u prirodi

Pilkeri za lov bucova
« poslato: 02 Oktobar 2012, 12:41:45 »

Van mreže Nemanja

• Član
  • *
Odg: Pilkeri za lov bucova
« Odgovor #1 poslato: 12 Oktobar 2012, 14:45:34 »
Da, ima tih kalupa dosta. Barem sam ja našao dosta slika na internetu:

Van mreže novii

• Administrator
  • Master
  • *
    • Poljoprivredni forum
« Odgovor #2 poslato: 17 Oktobar 2012, 08:17:14 »
Pa da, kalupa se može dosta naći, za izlivanje varalica od olova. Dobija se željeni oblik, a tu bude i solidna težina. Takve varalice mogu da se zabace na veće daljine, što je povremeno od ključne važnosti za izvesne terene.

Razlog tako velikog broja kalupa jeste što se takve varalice koriste za lov i na bakalara, koji je na severu veoma zastupljen. A kod nas se na takve varalice peca samo bucov.
dozvolite nam pristup informacijama i slobodu odlučivanja

Van mreže Nemanja

• Član
  • *
« Odgovor #3 poslato: 18 Oktobar 2012, 14:29:02 »
Ja sam jednom čak i na internetu gledao kako se prave varalice. Potražiću link još jednom, pošto sada nisam mogao da ga nađem..