Lov > Divljač

Lisica

(1/1)

novii:
Lisica je do sad bila uglavnom lovljena kao štetočina, mogla je da se lovi u periodu kad god se to htelo. Sad je došlo do nekih izmena, uvedena su neka novija pravila i ograničenja.
Takože su uvedena i neka novija pravila kad je u pitanju obuka nemačkih lovnih terijera, koji su inače standardni pomoćnici prilikom lova lisica, izuzev kad je u pitanju lov čekanjem zimi.

Lisice se načešće mogu videti riđe boje, mada su relativno česte i različite varijacije u nijansama. Stomak im je bele boje, a vrhovi nogu i vrhovi ušiju su kod lisice crne boje. Kod lisica težina može biti i do 10kg ukoliko se nalaze u regionu koji ima povoljne uslove za njihov život. U divljini prosečno žive oko 3 godine.

Nemanja:
Da li je zabranjeno loviti lisicu karabinom ? Znam da sam nedavno pročitao negde takav članak, pa me zanima vaše mišljenje.
U jednom selu, blizu mog grada, je bio slučaj gde je čovek ubio lisicu. Tog čoveka lično poznajem, i mislim da je koristio običnu lovačku pušku. Kasnije je držao tu lisicu jer je planirao da od nje napravi čuveno krzno. Međutim s obzirom da je poprilično dugo čekao krzno kao i sama lisica se ukvarila i morao je da baci to.
Ja lično smatram da lisice treba ubijati, jer nanose poprilično velike štete!

Navigacija

[0] Indeks poruka

Idi na punu verziju