Sportski ribolov > Ekologija

Veliki bački kanal ekološka katastrofa

(1/2) > >>

novii:
Veliki Bački kanal i zvanično važi za najzagađeniji vodotok u Evropi. Za njegovu rekonstrukciju posebno oko Vrbasa Vlada Kraljevine Norveške je bila izdvojila preko 1.5 miliona evra. Prosto je neverovatno da količina velikog dela metala uveliko prelazi dozvoljeniu granicu, a da pojedinci izjavljuju da nema opasnosti. Kanal je građen od 1794 do 1801 i predstavljao je važan transportni pravac, a sad njegova dubina u Vrbasu  prosečno oko 25 cm i apsolutno je neprohodan za bilo kakvu plovidbu. Takođe se i oseća veliki smrad u samom Vrbasu jer kanal dobrim delom protiče kroz naselje.
Građani su se do sada više puta organizovali i protestovali , ali su rezultati slabi jer su do sada dobijali samo obećanja. Prazna naravno..................

novii:
Kao posledica zagađenja u Vrbasu je zabranjena voda da se koristi za piće. Nije konkretno u Vrbasu nego u mestima koja se nalaze u sklopu opštine Bačkom Dobrom Polju, Ravnom Selu, Savinom Selu, Kucuri i Zmajevu. Razlog je prevelika količina arsena u vodi koja se može koristiti samo kao tehnička.

dado p:
Bigaš jel to kod tebe jesu li rešili šta po tom pitanju.

BIG S:
Aha, resili su da nas truju jos 100 godina  :(

pikeman:
Znači ništa nisu uradili? Pričali smo o tome ranije.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju