Zanimljiv forum - boravak u prirodi

Informaciona tehnologija => Hardver => Temu započeo: novii 02 Septembar 2012, 08:14:27

Naslov: Zaštita od upisivanja
Poruka od: novii 02 Septembar 2012, 08:14:27
Ovo je greška koju mi ispisuje prilikom paljenja foto aparata. U pitanju je model Olympus X-775, koji inače radi bez problema kad se izvadi sporna kartica.

Međutim bez kartice može da napravi tri snimka, a čim ubacim karticu pojavi se plavi ekran i piše Zaštita od upisivanja. Karica je u opticaju nekoliko godina, pa sam pomislio da je možda došlo do pohabanocti pinova koji se povezuju sa foto aparatom, to mi je palo na pamet kao hardverski problem.

Videću da nabavim drugu karticu pa da li je do toga problem.

 Na kartici piše MXD 256 M3, i još neke oznake, evo okačiću sliku uz poruku da se vidi koji je model kartice.
Naslov: Odg: Zaštita od upisivanja
Poruka od: Nemanja 15 Septembar 2012, 12:29:09
Po mom nekom mišljenju, kartica je u pitanju. Sada ne znam koliko koštaju takve kartice, ali u suštini mislim da nisu jako skupe. Tebi definitivno treba jedna, jer šta će ti aparat koji može da napravi samo 3 snimka.
I sa slike koliko mogu da vidim, kartica izgleda poprilično zastarelo.
Naslov: Odg: Zaštita od upisivanja
Poruka od: novii 04 Oktobar 2012, 08:36:30
Da je stara, jeste pošto je kupljena kad i aparat, a tome je više od 8 godina. Za sad sam ubacio. Odradio sam neki sistem formatiranja, pa je ponovo omogućila upisivanje podataka.

Međutim kako je ova katica za digitalni foto aparat već zakazala i pravila probleme, jasno je da moram uzeti novu, jer će ova opet zakazati, a kako to biva verovatno kad opet bude bilo hitno i potrebno.