Lov > Lovna kinologija

Labrador retriver

(1/1)

novii:
Labrador retriver je svakako u poslednje vreme najpopularnija rasa uopšteno, a i lovci je vole jer su se psi pokazali dobro u lovu.
Labradori su deo šire grupe pasa koji nose zajednički naziv retriveri, a direkno su produkt engleskog načina odgoja pasa za lov. Svaka rasa ima svoju namenu i svoju divljač, a namena labradora je aport divljači iz vode. I on to radi sasvim dobro, sa uživanjem.

Labrador kad vidi vodu ne može dočekati da uđe u nju.Iako se u svetu priznaju tri boje, FCI priznaje samo žute i crne pse. Pored njih postoje još i psi boje čokolade. Iako se ne mogu izlagati i na našim prostorima ima sve veći broj ljubitelja braon - čokoladnih labradora.Osim labrador retrivera, na ovim prostorima sve veću popularnost ima i zlatni retriver, ali je on već izgubio dobar deo lovačkih osobina i sad je uglavnom kućni pas. Razlog tome leži u malo dužoj dlaki kod zlatnog retrivera, pa se ona dosta teže čisti posle kretanja po gustom rastinju punom čičkova i kroz blatne terena.

Nemanja:
Moja omiljena rasa moglo bi se reći. Naročito braon labrador. On je po meni najlepši, a i kada sam ga video jednom na ulici neverovatno mi se zasvideo. Inače kao rasa su jako popularni, tu se u potpunosti slažem sa tobom.

Evo jedne slike braon labradora:Da vidite zašto sam toliko opčinjen ovom rasom. :)
I još jedno pitajne vezano za braon labradora. Zašto oni nisu priznati ?
Pozdrav!

Navigacija

[0] Indeks poruka

Idi na punu verziju