Lov > Lovna kinologija
Srpski gonič
(1/1)
boby:
Standard Srpskog goniča iz 2003 godine
U principu lov goničima je veoma popularan. Svako ima neku svoju rasu koju ističe, pa tako i vlasnici srpskih goniča.
Rasa je veoma stara, psi veoma slične boje i građe se mogu videti i na freskama po manastirima u Srbiji.
Evo slika dva predivna psa ove rase.
Nemanja:
Tačno. Ova rasa psa je izuzetno stara. Mislim da se rasa prvo zvala Balkansi Gonič, pa je to vremenom promenjeno. Ovo za freske nisam čuo do sada. Ako znaš možda u kom manastiru se nalazi takva freska, bio bih zahvalan kad bi napisao ovde. Pozdrav
novii:
U manastiru Sopoćani, na freski Hristovo rođenje, konkretno sa leve strane ima slika domaćih životinja, hrta i jednog goniča. Situacija je takva da se na netu uglavnom mogu naći snimci samo dela freske Hristovo rođenje, dok se deo sa pastirima ne vidi.
Evo ispod linka do te slike, ali se psi i koze ne vide najbolje.
http://www.srpskoblago.org/Archives/Sopocani/exhibits/digital/middle-zn,north-wntc/large/sop-cx4j0589.jpg
Jedna stvar koju bi valjalo spomenuti da se mladi psi goniče ne puštaju sa ptičarima. jer stiču navike da krenu za fazanima. Proverena kombinacija, puštanje sa iskusnim starijim goničima i nema greške oko navika koje će steći.
Nemanja:
Zahvaljujem na slici. Ja sam baš dugo tražio, i nisam mogao nigde na interentu da nađem..
Navigacija
[0] Indeks poruka
Idi na punu verziju