Lov > Oružije i oprema za lov

Koju sačmu koristite prilikom lova ?

(1/1)

novii:
Ovo je veoma zanimljivo pitanje i mišljenja se u osnovi veoma slažu. Međutim  razlikuju se u nijansama, po pitanju krupnoće, a i po pitanju proizvođača.

Preporuka je držati se  jedne vrste municije za jednu vrstu lova, jer se eksperimentisanjem sa različitim tipovima i različitim proizvođačima, samo gudi dobar osećaj i postižu se slabiji rezultati. Kad jednu vrstu koristite  duži period, dobro upoznate sve karakteristike i ponašanje sačme, pa samim time se postižu i dobri rezultati.

Nemanja:
Slažem se. Ne treba menjati municiju tako često. Ako je moguće, nemojte nikada menjati onu sa kojom ste počeli i onu koja vam najviše odgovara. Prelazak na drugu municiju može jako puno da škodi samom lovu, naročito kada je preciznost u pitanju.

novii:
Da, u nekim drugim zemljama, gde je standard drugačiji, može se vežbati gađanje. Ovde kod nas ionako skup hobi, i nerealno je očekivati da će neko potrošiti veću sumu novca samo da stekne bolju rutinu pri gađanju.

A što se tiče toga koja će se sačma koristiti, to već zavisi i od divljači koja se lovi, tome se prilagođava.

Nemanja:
Da naravno.. Što se tiče ovog vežbanja, kod nas to može, ali samo na limenkama  :D
Kasnimo dosta za svetom, kako u ovom polju, tako i u svakom drugom uglavnom.. Nadam se da nam predstoje neki bolji dani.

Navigacija

[0] Indeks poruka

Idi na punu verziju