Lov > Oružije i oprema za lov

Lukovi od jednog komada drveta - self bow

(1/2) > >>

novii:
U novom broju Kalibra je izašao tekst pod naslovom Strast koja živi streličarstvo


--- Citat ---
Svako parče drveta može da da dobar luk, a samo neke vrste, vrhunski - kaže Željko. - Uvreženo je mišljenje da samo jasen, osage oranž ili tisovina daju dobro drvo za luk, što nije tačno. Višegodišnjim iskustvom ...


--- Kraj citata ---


U pitanju je poseta radionici Staro brdo koja se nalazi u blizini Lapova. I tekst na sajtu Kalibra, a i sajt starobrdo.com nude obilje informacija o ovim vrstama lukova, koje su svakom ko se bavi streličarstvom sigurno zanimljivi.Radionica pored izrade lukova i strela, bavi se još izradom još neke prateće opreme, kao što su štitnik za prste, štitnik za podlakticu, tobolac.

Shooting practice

Nemanja:
Oduvek sam voleo streljaštvo.
Ovaj sajt koji si dao je jako dobar. Samo jedina mana je to što nemaju spremne lukove za prodaju. Mislim da bih kupio jedan kad bi imali. Jedino da ih kontaktiram i vidim koliko bi koštala izrada istog.
Ne znam koliko ćete se složiti sa mnom, ali ovo je jedan izuzetan sport koji opušta dušu i srce. Isto tako možete testirati svoju preciznost koja je jako bitna u lovu. Kad vidim nekad na Discovery kako oni u Africi još uvek love uz pomoć strele i koplja prosto se oduševim. Šta mislite, da li bi ste ikada nešto ulovili kada bi koristili ovo oružje ?  :D

novii:
Ne ide to baš tako, ovde se luk smatra oružijem i potrebno je na njega utisnuti seriski broj. Sad ne znam na Kosovu kakva je situacija, da je je došlo do izmena zakona.

Ovde se sa lukovima moglo loviti samo u ograđenim lovištima veličine 10 hektara. Čak i kada je sportsko gađanje u 3D mete, postavlja se pitanje prevoza jer bi trebala dozvola za nošenje oružija.

U Evropi samo Srbija i Vatikan to smatraju oružijem, u ostalim zemljama je sportski rekvizit.Evo jedne slike sa takmičenja u gađanju 3D mete, samo je u pitanju moderan luk.

Nemanja:
Na neki način jeste oružje, ali opet morate priznati da se nesreće u ovom sportu dešavaju jako retko. Možda je to zato što se u Srbiji ne primenjuje toliko. U svakom slučaju više bih voleo da se ne smatra oružjem jer bi onda slobodnije mogli da uživamo u streljaštvu.
Kod mene na Kosovu mislim da se slabo obraća pažnja na streljaštvo. Sa mog nekog gledišta, mislim da bih mogao slobodno da vežbam gađanje na 3D metu i da pritom niko od organa reda ne bi primetio to  :)
Možda grešim, ali tako meni deluje trenutna situacija ovde.
Naravno, i sa strelom kao i sa svakim drugim oružjem treba biti izuzetno pažljiv, jer kao što smo rekli, ipak je to oružje. Videću ovih dana da vidim kako stojimo sa tim zakonima ovde dole na Kosovu. Obavestiću vas ako se zakon na bilo koji način razlikuje.

novii:
Stvari se sporo pomeraju, što se tiče zakona. Ne mogu se rešiti ni osnovni koji su važni za život. Tako da će se sačekati sa ovim hobi zakonima, mislim zakonima koji se bave aktivnostima kojima se ljudi zabavljaju.

Inače zaljubljenici u ovu vrstu rekreacije su dostigli svetski nivo kada je u pitanju proizvodnja lukova od jednog komada drveta. Još ima tu dosta ekspetrimentisanja, međutim zahvaljujući internetu, sad je lakše povezivanje i razmena iskustava.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju