Autor Tema: Saopštenje - Streličarski Savez Srbije - 07 Februar 2012  (Pročitano 4727 puta)

Van mreže novii

  • Administrator
  • Master
  • *
  • Poruke: 747
    • Poljoprivredni forum
Saopštenje - Streličarski Savez Srbije - 07 Februar 2012
« poslato: 07 Februar 2012, 20:57:06 »
U ovoj temi prenosim najnovije sapoštenje Streličarskog saveza Srbije, a koje je bitno jer je vezano za olakšavanje procedure za nabavljanje sportske opreme za streličare.

Link do orginal teksta

Citat
  Streličarski Savez Srbije je nastavio sa naporima da se olakša procedura nabavke sportske opreme za streličare.


 U tom pravcu Savez je učestvovao u izradi predloga novog Zakona o oružju i municiji, zajedno sa Streljačkim Savezom Srbije, Lovačkim Savezom, Nacionalnom Asocijacijom za oružje Srbije i Udruženjem trgovaca naoružanjem. Predsednik Streličarskog Saveza Srbije je, zajedno sa predstavnicima navedenih institucija, tokom januara, potpisao inicijativu i dopis koji je upućen nadležnim institucijama i pojedincima u republici kome se insistira na izmeni postojećeg Zakona. Trenutno postoji dva nacrta novog zakona. Jednu je izradio MUP R. Srbije (u čijoj izradi je takođe učestvovao naš Savez), a drugi navedene institucije. U oba predloga Streličarska oprema spada u oružje za koje nije potreban nikakav dokumenat za nabavku, nošenje i upotrebu istih.


 Streličarski Savez se takođe uključio u rad Saveta za kontrolu oružja koji je sastavljen od predstavnika MUP, MOS-a i Streljačkog Saveza Srbije. Navedeni Savez se bavi problematikom bezbednog rukovanja oružjem, njegove kontrole i iznalaženjem adekvatnih rešenja za iznalaženje olakšavajućih okolnosti za sportove u kojima je rekvizit oružje. Na osnovu odluke upravnog odbora i na predlog predstavnika MOS i MUP za predstavnika našeg Saveza u navedenom savetu određen je Borislav Krstić. Isti je uputio dopis navedenom Savetu sa molbom da se pomogne Savezu u vezi sa problemom nabavke, držanja i nošenja streličarske opreme.      Savez moli svoje članove da, ukoliko imaju mogućnosti da pomognu u iznalaženju rešenja u vezi problema koji se odnosi na nabavku, držanje i nošenje streličarske opreme, se obrate nekom od članova UO.
 


dozvolite nam pristup informacijama i slobodu odlučivanja

Zanimljiv forum - boravak u prirodi

Saopštenje - Streličarski Savez Srbije - 07 Februar 2012
« poslato: 07 Februar 2012, 20:57:06 »