Autor Tema: Ribolov manića  (Pročitano 27883 puta)

Van mreže BOJANK

• Master
  • *
Odg: Ribolov manića
« Odgovor #40 poslato: 20 Decembar 2007, 22:25:10 »
Zamisli, više od pola godine spava i onda kad se probudi samo karanje
...nekad žut, nekad siv...

Zanimljiv forum - boravak u prirodi

« Odgovor #40 poslato: 20 Decembar 2007, 22:25:10 »

Van mreže dado p

• Master
  • *
  • Kristifore crni sine kud se vinu na puchine...
« Odgovor #41 poslato: 21 Decembar 2007, 12:45:26 »
Nerazumem sta je tu čudno

Van mreže pikeman

• Master
  • *
    • Vukovi sa DUNAVA
« Odgovor #42 poslato: 10 Januar 2008, 20:01:17 »
Šta kažu ljudi sa terena, lovi li se manić?

Van mreže slinavius

• Novi član
  • *
« Odgovor #43 poslato: 13 Februar 2012, 12:43:10 »
Pa koliko sam mogao pročitati u Novom Sadu se zna povremeno loviti na varalice, kod Špica na neke manje tvistere i to blizu obale.

Isto tako sam pročitao da za razliku od terpana, manić se nikad neće zaletiti i pokušati da pojede valjak ili kukuruz. Jedino za pecanje manića dolaze u obzir mamci životinjskog porekla.

Van mreže novii

• Administrator
  • Master
  • *
    • Poljoprivredni forum
« Odgovor #44 poslato: 18 Septembar 2012, 13:21:04 »
Polako su počeli da zahlađuju dani, što znači da će uskoro krenuti sezona lova na ovog bakalara.

Ovde u Apatinu se relativno često ide u lov na manice.
dozvolite nam pristup informacijama i slobodu odlučivanja

Zanimljiv forum - boravak u prirodi

« Odgovor #44 poslato: 18 Septembar 2012, 13:21:04 »

Van mreže Nemanja

• Član
  • *
« Odgovor #45 poslato: 27 Novembar 2012, 16:21:57 »
Pa da. Ako uzmemo u obzir to da je manić potomak bakalara iz severnog mora onda nije čudno to što se ova riba lovi po ovako hladnom vremenu. Iskusniji ribolovci koje sam imao prilike da upoznam pričaju kako je najbolje kada temperatura vode padne ispod 6 do 7 celzijusevih stepeni. Ono što ja praktikujem kada idem u ribolov na manića je to da ponesem štapove sa većim karikama zbog toga što postoji manja šansa da se zamrznu. Ne znam za vas, ali ja sam puno puta odustao od ovakvog ribolova upravo zbog toga što baš i ne volim toliko hladnoću.
Nije ovo ribolov za svakog. Ipak su zimi temperature jako često ispod nule, što ne može svako da istrpi.
Ono što je isto jako teško kada je u pitanju ribolov manića je to što se ribolovac ne može normalno služiti svojim rukama upravo zbog te niske temperature. Zato neki ribolovci preporučuju veće udice sa nešto dužim krakom. Ne znam kakav je vaš princip kada je reč o ovoj ribi, ali ja sam poslušao ovaj savet iskreno da vam kažem. :)
Što se same montaže tiče ja koristim običnu feeder montažu koja je po meni najpraktičnija. Verujem da većina vas koristi iste metoda u lovu na manića.