Sportski ribolov > Ostale grabljivice

Ribolov manića

<< < (10/10)

Nemanja:
Pa da. Ako uzmemo u obzir to da je manić potomak bakalara iz severnog mora onda nije čudno to što se ova riba lovi po ovako hladnom vremenu. Iskusniji ribolovci koje sam imao prilike da upoznam pričaju kako je najbolje kada temperatura vode padne ispod 6 do 7 celzijusevih stepeni. Ono što ja praktikujem kada idem u ribolov na manića je to da ponesem štapove sa većim karikama zbog toga što postoji manja šansa da se zamrznu. Ne znam za vas, ali ja sam puno puta odustao od ovakvog ribolova upravo zbog toga što baš i ne volim toliko hladnoću.
Nije ovo ribolov za svakog. Ipak su zimi temperature jako često ispod nule, što ne može svako da istrpi.
Ono što je isto jako teško kada je u pitanju ribolov manića je to što se ribolovac ne može normalno služiti svojim rukama upravo zbog te niske temperature. Zato neki ribolovci preporučuju veće udice sa nešto dužim krakom. Ne znam kakav je vaš princip kada je reč o ovoj ribi, ali ja sam poslušao ovaj savet iskreno da vam kažem. :)
Što se same montaže tiče ja koristim običnu feeder montažu koja je po meni najpraktičnija. Verujem da većina vas koristi iste metoda u lovu na manića.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju