Sportski ribolov > Pecaroška Birtija

Zima, hladno,vrijeme ili nevrijeme???

(1/76) > >>

BOJANK:
Koliko nas uopce forsira izlaske na vodu zimi ? Ako da , zasto ?
Mislim da bi se na ovu temu moglo dosta nas prijaviti i nesto posebno reci, npr. Ciciban, D G isl. Tako da nama mladjima daju nekakav koristan savjet ili da opisu neki svoj dogadjaj koji im se je zbio tijekom hladnih mjeseci na vodi !

BOJANK:
Ajd ja cu prvi,
nesmijem niti pomisliti po kakvoj hladnoci sam sve bio na vodi, pa makar i na par sati, uglavnom je bilo lose posto smo isli bez camca! Pretprosle godine smo bili u Dalju na krivini ( gdje je odrzano negdje prije natjecanje Monarh-dok) u 1.mjesecu! Jutro je bilo izuzetno hladno, posto je pirio srednje jak sjeverac ali oko podneva se je smirio, taman kada smo dosli na vodu! Ta krivina je inace posebno duboka (od 15-30m) i ujedno je i zimovnik bijeloj ribi i takodjer svim grabezljivcima. Kada smo dosli postavili smo se u razmaku od nekih 20-ak metara i poceli bacati, malo kasnije smo se grupirali malo uzvodno, ispred rupe, tako da nam varalice ipak dotaknu rub rupe.... Prvo kum zateze i neteze i izvlaci jednu najlon vrecicu punu mulja...smijeh do suza...malo iza toga... zabacujem na neklih 60-ak metara okomito na vodu i izbjegavam dvije sante leda tako da spustam vrh stapa u vodu i par puta namotavam rolu, da mi ne uhvate spagu, i cekam da padne varalica na dno! U tom iscekivanju ...tok... reko pade na dno, povucem jednom, reko zapelo jos jednom jebiga neide, onda dva puta zestokao da otkacim i jope neide...opet smijeh...spustim ruku sa kojom sam drzao stap dolje i djednom se to nesto za sto sam zapeo pocelo kretati i to tako da je pichilo prema meni ( ka obali) , jedva sam stigao namotati visak spage. Pred obalom ( 3-4m) stade i okrene uzvodno,  ja naivno zategnem kocnicu i pokusam ga ustopati (kao ribu od 2-3kg), nakon nekih 15-ak metara okrene nizvodno i uz samu obalu tj. pored nasih nogu propichi prema panjevima, kad sam to vidio skroz sam zategnuo kocnicu i pokusao ga zaustaviti, naravno da je spaga od 0,18 pukla...jedino je na njoj ostalo somovske sluzi na nekih 40-ak cm...totalno sam bio lud...sve do dan danas :--i

D G:
Samo sto je leto ot'slo BOJANCHE prica o zimi.  ;e:,6

Zima je chesto bolja od leta za (velikog)  BARONA.

A
kada je led na DUNAVU (ZIMA),
pamet u glavu.

dado p:
Volim biti na vodi bilo koje godisnje doba bilo.Ove godinesam spavao i u januaru i u februaru,u martu sam kampovao...
A cicicaban je stariji od tebe 2 godine,mada si u pravu mogao bi da napise 5 knjiga svojih avantura na dunavu

BOJANK:
Ipak mislim da je srednje/kasna jesen najbolje za svaku vrstu ribolova! Malte ne da neidemo na vodu do sredinom 8. i do kraja 11.mj. al ajd to pretvori u stvarnost  ;e:,6!

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju