Sportski ribolov > Šaran

Ada Safari

(1/21) > >>

C_I_A:
Ada Safari je prava retkost u svetu. Takvo mesto za lov šarana praktično u samom centru velikog grada je pravi pogodak. Ako neko još nije čuo za to mesto preporučujem da poseti sledeći link.
Ada Safari

pikeman:
Stvarno izgleda fantastično.
Interesuje me da li je plavno pri velikom vodostaju Save?

dado p:
Nevolim takva mesta iz mnogo razloga.Jedan od njih je sto otkupljuju od ribara sarane kapitalce preko 10 kg pa ih pustaju na takva mesta pa dodje neki guzonja da peca i on kao uvatio trofej pa se slika.Majstore sedi u camac pa idi na dunav izaberi mesto pa ga hrani pa sedi po 5-6 sati pa ces da vidis kolko kosta vremena goriva zivaca takav saran

BIG S:
Toj ti je Dado za ove japije sto nemadu vremena a vole krupne ribe da pecadu, i ondak tu u centar BG-a, plate , ufate i svi zadovoljni  :D

UK Carp:

--- Citat: dado p  15 Novembar 2007, 22:43:31 ---Nevolim takva mesta iz mnogo razloga.Jedan od njih je sto otkupljuju od ribara sarane kapitalce preko 10 kg pa ih pustaju na takva mesta pa dodje neki guzonja da peca i on kao uvatio trofej pa se slika.Majstore sedi u camac pa idi na dunav izaberi mesto pa ga hrani pa sedi po 5-6 sati pa ces da vidis kolko kosta vremena goriva zivaca takav saran

--- Kraj citata ---


Eto sam sebi si dao odgovora na pitnje  :D Pa zar nije dobro kapitalnoj ribi podariti novu šansu da živi, kod ribara bi sigurno završila u nekom zamrzivaču, ili grešim, možda ribari puštaju ribe nazad.

Šalu na stranu, moje viđenje je sledeće:
Pošto sam odrastao na Tamišu, podrazumeva sa da tu i pecam i provodim većinu svog vremena. Elem , u poplavi kojekavih obaveza , što privatnih , što poslovnih nemogu si priuštiti pecarošku kampanju od više dana. Tužno, ali tako jeste.
Jedina šansa mi je neka komercijala, gde ću otići na jedan dan (vikendom), i napumpati adrenalin za predstojeću , npr.radnu nedelju.
S'druge strane, povedem porodicu, deca se igraju na za to predviđenim mestima u okviru komercijale, žena je sretna što ne mora spremati ručak, jer ručamo u restoranu, takođe u okviru komercijale, i svi sretni i zadovoljni.

E sad, što se tiče Ade Safari
To je jedino mesto za pecanja na koje neću nikada u životu otići da pecam, iako živim na ,bukvalno, 10 min od te vode. Voda je mala, plitka, obilato poribljena cverglanom (terpanom,manjovom), šaranska populacija je solidna, ali je stara riba upitanju, izmorena od silnih takmičenja i kojekakve hemije, nije menjana već jedno izvesno vreme. Da ne pričam o tome da se ne pamti kad je ubačen kreč u vodu................Jednostvano ta voda nije dobra.
Uzgred, urbanističkim planom, predviđeno je da most koji spaja Banovo Brdo i Novi Beograd , prelazi preko Ade Safari, a jedan od stubova mosta će biti postavljen po sredini jezera. Tako da to jezero , po meni nema više nikakvu perspektivu.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju