Autor Tema: Prihranjivanje mesta za pecanje šarana  (Pročitano 12139 puta)

Van mreže novii

  • Administrator
  • Master
  • *
  • Poruke: 747
    • Poljoprivredni forum
Prihranjivanje mesta za pecanje šarana
« poslato: 27 April 2012, 15:22:57 »
Prihranjivanje šarana pred pecanje je nšto što bi se moglo svrstati pod obavezno. Može se šaran upecati i na mestima na vodi koja nisu prihranjivana, ali prihranom mesta pre pecanja se postiže mnogo više.

Osnovna vodilja kad je u pitanju prihranjivanje šarana, jeste da se za prihranu koristi ono sa čime se peca. Realno se najčešće šaran peca na kukuruz, a i broj ribolovaca koji koriste boili raste i već je na visokoj poziciji. Ja za pecanje šarana koristim mladi kukuruz, koji se spremi u zamrzivač kad dostigne izvesnu zrelost. Prvo nekoliko dana pre početka pecanja šarana prihranjujem mesto starim kukuruzom, da bi potom prešao na mladi, jer sa njime i pecam.

Sa starim kukuruzom prihranjujem jedan širi krug, koji postepeno sužavam. Mesto je na Dunavu posuto kamenom, i šaran se peca relativno blizu obale, tako da je i prihranu moguće obaviti veoma precizno. Prilikom pecanja, u zavisnosti od vremenskih uslova bih dolazio na to mesto u popodnevnim satima da još malo dohranim mesto, sa otprilike 3-4 šake kukuruza, dok bi u prepodnevnim satima bacio samo odo 20 zrna.

Ovaj metod za prihranu šarana je specifičan, već prema terenu gde se prihranjuje. A opet i svaki pecaroš ima neku svoju filozofiju kojom se vodi kad prihranjuje mesto za pecanje šarana.
dozvolite nam pristup informacijama i slobodu odlučivanja

Zanimljiv forum - boravak u prirodi

Prihranjivanje mesta za pecanje šarana
« poslato: 27 April 2012, 15:22:57 »

Van mreže Nemanja

  • Član
  • *
  • Poruke: 181
Odg: Prihranjivanje mesta za pecanje šarana
« Odgovor #1 poslato: 18 Septembar 2012, 14:41:07 »
Možeš li da mi kažeš koliko dugo vršiš prehranjivanje ? Mislim koliko dana je potrebno da se vrši prehranjivanje šarana pre nego što se krene sa pecanjem ?
I još jedno pitanje, da li je svejedno ako se šaran prehranjuje i peca sa starim kukuruzom, ili je veći uspeh ako se prehranjuje sa starim a peca sa novim ?