Autor Tema: U aromi je tajna, možda  (Pročitano 21732 puta)

Van mreže novii

  • Administrator
  • Master
  • *
  • Poruke: 747
    • Poljoprivredni forum
U aromi je tajna, možda
« poslato: 30 Maj 2007, 15:53:20 »
Pecao sam šarane sa velikim brojem aroma, pa čak i onima sa mirisom školjki. Međutim ni jednu ne bih mogao posebno da izdvojim, zanimljivo je na primer da sam na kukuruz koji je imao aromu čokolade hvatao samo krupne babuške.

Za šarana je neka preporuka da se lovi na ono sa čime se prihranjuje i to zaista daje najbolje rezultate. Šaran je veoma osetljiva riba i kada se peca treba obratiti pažnju na zaista veliki broj stvari. Među njima je i aroma. Ako se prihranjuje sa starim kukuruzom, pomalo deluje nelogično da se peca sa kukuruzom koji ima aromu.
dozvolite nam pristup informacijama i slobodu odlučivanja

Zanimljiv forum - boravak u prirodi

U aromi je tajna, možda
« poslato: 30 Maj 2007, 15:53:20 »

Van mreže dushann

  • Član
  • *
  • Poruke: 231
  • KAD JA TAMO A ONO MEDJUTIM !!!
Odg: U aromi je tajna, možda
« Odgovor #1 poslato: 29 Avgust 2007, 00:51:44 »
Moje mishljene za aromu je sledece-
saran kao i svaka riba koja se hrani sa dna ima jako izrazeno chulo osecaja mirisa pa bi bilo pozeljno aromatizovati mamac na koji se lovi ,
samo treba obratiti paznju na aromu a to je da se tokom leta aromatizuje sa vocnim mirisima a s'pochetkom jeseni sa mesnim aromama zato sto prikuplja kalorije za predsojeci zimski period pa vise lovi zive stvari .
i aroma je jako bitna iz razloga shto se sharan hrani pretezno na muljovitom  a ne tvrdom recnom dnu tako da mamac chesto zavrshi u mulju i treba da je mirisan da bi ga riba namirisala i pronashla !!!

Van mreže dado p

  • Master
  • *
  • Poruke: 963
  • Kristifore crni sine kud se vinu na puchine...
Odg: U aromi je tajna, možda
« Odgovor #2 poslato: 14 Oktobar 2007, 16:04:25 »
Mozda jeste mozda nije sto posto

Van mreže pikeman

  • Master
  • *
  • Poruke: 1,743
    • Vukovi sa DUNAVA
Odg: U aromi je tajna, možda
« Odgovor #3 poslato: 14 Oktobar 2007, 23:33:06 »
Može, a i ne mora bit'!

Van mreže sasi

  • Član
  • *
  • Poruke: 144
  • ne zanima me nishta osim ko hoce da ide na pecanje
    • ako nemate gde da spavate :D
Odg: U aromi je tajna, možda
« Odgovor #4 poslato: 21 Decembar 2007, 23:30:50 »
Dali ribe osjecaju nashe buke, muzike i ostale shumove ( udjite pod vodu da doznate  :) )

Zanimljiv forum - boravak u prirodi

Odg: U aromi je tajna, možda
« Odgovor #4 poslato: 21 Decembar 2007, 23:30:50 »

UK Carp

  • Gost
Odg: U aromi je tajna, možda
« Odgovor #5 poslato: 27 Mart 2008, 10:51:51 »
Aroma, hmmmmmmmmmmm,daaaaa

Neko tvrdi da su bitne, neko tvrdi da nisu.
Kako čovek da bude pametan.
Moje viđenje je da sa pravilnom upotrebom (doziranjem) u skladu sa godišnjim dobom i temperaturom vode,mogu biti veoma dobri i veoma produktivni atraktori ili aditivi.
S’druge strane, aroma je samo signal ribi i ništa više. Mnogo bitnija stvar je sam mamac odnosno miks, koji će zadržati ribu na mestu hranjenja ili bar naterati istu da ponovo dođe na ručak.
Arome možemo podeliti na prirodne i veštačke, odnosno sintetičke, a to su , a znate i sami, sve one čudne flašice poređane po rafovima prodavnica koje imaju različite baze (alkoholne, glicerinske i propilen glikolne – PG)
Od prirodnih aroma bih izdvoji nekoliko, koje su dale solidne rezultate na divljim vodama
-   cvet origana
-   ruzmarin
-   vanila
-   muskatni oraščić
-   melasa
-   konoplja
S’obzirom da sam pomenuo neke prirodne arome (a ima ih baš dosta) koje su na biljnoj bazi, pomenuo bih i arome, naravno prirodne, koje su na mesnoj bazi
-   estrakt džigerice
-   GLM ( zelenousta školjka)
-   I naravno sva brašna dobijena obradom (sušenjem) namirnica životinjskog porekla (riblje brašno, rečne školjke, usirena krv itd…..)

Samo da napomenem, da neke od ovih nabrojanih aroma, pored toga što imaju aromatično svojstvo, takođe imaju i druga svojstva kojima doprinose da miks bude kvalitetniji ili lovniji.

Van mreže BIG S

  • Master
  • *
  • Poruke: 1,650
Odg: U aromi je tajna, možda
« Odgovor #6 poslato: 27 Mart 2008, 11:30:48 »
Prodajem propilen-glikol !!Povoljno  ;)

a ako volish shtuju vodim te ja (kad dodjesh)
 na jednu baru do dunava pa da vidish shta je te lepe ribe , trebatje ti VELIKI dzakovi !!!

Van mreže boby

  • Pripravnik
  • *
  • Poruke: 63
Odg: U aromi je tajna, možda
« Odgovor #7 poslato: 12 Januar 2012, 12:50:22 »
Ovo što je napisao član UK Carp stoji. Arome treba prilagođavati godišnjem dobu, ali treba obratiti pažnju i na teren gde se peca.

Aroma za lov šarana koja se koristi za pecanje, mora da se koristi i prilikom prihranjivanja mesta.