Sportski ribolov > Šaran

U aromi je tajna, možda

(1/2) > >>

novii:
Pecao sam šarane sa velikim brojem aroma, pa čak i onima sa mirisom školjki. Međutim ni jednu ne bih mogao posebno da izdvojim, zanimljivo je na primer da sam na kukuruz koji je imao aromu čokolade hvatao samo krupne babuške.

Za šarana je neka preporuka da se lovi na ono sa čime se prihranjuje i to zaista daje najbolje rezultate. Šaran je veoma osetljiva riba i kada se peca treba obratiti pažnju na zaista veliki broj stvari. Među njima je i aroma. Ako se prihranjuje sa starim kukuruzom, pomalo deluje nelogično da se peca sa kukuruzom koji ima aromu.

dushann:
Moje mishljene za aromu je sledece-
saran kao i svaka riba koja se hrani sa dna ima jako izrazeno chulo osecaja mirisa pa bi bilo pozeljno aromatizovati mamac na koji se lovi ,
samo treba obratiti paznju na aromu a to je da se tokom leta aromatizuje sa vocnim mirisima a s'pochetkom jeseni sa mesnim aromama zato sto prikuplja kalorije za predsojeci zimski period pa vise lovi zive stvari .
i aroma je jako bitna iz razloga shto se sharan hrani pretezno na muljovitom  a ne tvrdom recnom dnu tako da mamac chesto zavrshi u mulju i treba da je mirisan da bi ga riba namirisala i pronashla !!!

dado p:
Mozda jeste mozda nije sto posto

pikeman:
Može, a i ne mora bit'!

sasi:
Dali ribe osjecaju nashe buke, muzike i ostale shumove ( udjite pod vodu da doznate  :) )

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju