Zanimljiv forum
07 Septembar 2010, 23:14:14 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti: Zanimljiv sajt i forum su trenutno u fazi redizajna i unapređenja postojećeg sistema.

Početna   Pomoć Pretraga Kalendar Prijavljivanje Registracija  
Stranice: [1]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: U aromi je tajna, možda  (Pročitano 2873 puta)
novii
Administrator
PIVOPIJA
*
Van mreže Van mreže

« poslato: 30 Maj 2007, 15:53:20 »

Pecao sam šarane sa velikim brojem aroma, pa čak i onima sa mirisom školjki. Međutim ni jednu ne bih mogao posebno da izdvojim, zanimljivo je na primer da sam na kukuruz koji je imao aromu čokolade hvatao samo krupne babuške.

Za šarana je neka preporuka da se lovi na ono sa čime se prihranjuje i to zaista daje najbolje rezultate. Šaran je veoma osetljiva riba i kada se peca treba obratiti pažnju na zaista veliki broj stvari. Među njima je i aroma. Ako se prihranjuje sa starim kukuruzom, pomalo deluje nelogično da se peca sa kukuruzom koji ima aromu.
Sačuvana

dozvolite nam pristup informacijama i slobodu odlučivanja
dushann
VINOPIJA
*
Van mreže Van mreže

KAD JA TAMO A ONO MEDJUTIM !!!

« Odgovor #1 poslato: 29 Avgust 2007, 00:51:44 »

Moje mishljene za aromu je sledece-
saran kao i svaka riba koja se hrani sa dna ima jako izrazeno chulo osecaja mirisa pa bi bilo pozeljno aromatizovati mamac na koji se lovi ,
samo treba obratiti paznju na aromu a to je da se tokom leta aromatizuje sa vocnim mirisima a s'pochetkom jeseni sa mesnim aromama zato sto prikuplja kalorije za predsojeci zimski period pa vise lovi zive stvari .
i aroma je jako bitna iz razloga shto se sharan hrani pretezno na muljovitom  a ne tvrdom recnom dnu tako da mamac chesto zavrshi u mulju i treba da je mirisan da bi ga riba namirisala i pronashla !!!
Sačuvana
dado p
PELINAŠ
*
Van mreže Van mreže

Kristifore crni sine kud se vinu na puchine...

« Odgovor #2 poslato: 14 Oktobar 2007, 16:04:25 »

Mozda jeste mozda nije sto posto
Sačuvana
pikeman
RAKIJAŠ
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: 14 Oktobar 2007, 23:33:06 »

Može, a i ne mora bit'!
Sačuvana

sasi
VINOPIJA
*
Van mreže Van mreže

ne zanima me nishta osim ko hoce da ide na pecanje

« Odgovor #4 poslato: 21 Decembar 2007, 23:30:50 »

Dali ribe osjecaju nashe buke, muzike i ostale shumove ( udjite pod vodu da doznate  Smiley )
Sačuvana
UK Carp
SOKAROŠ
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: 27 Mart 2008, 10:51:51 »

Aroma, hmmmmmmmmmmm,daaaaa

Neko tvrdi da su bitne, neko tvrdi da nisu.
Kako čovek da bude pametan.
Moje viđenje je da sa pravilnom upotrebom (doziranjem) u skladu sa godišnjim dobom i temperaturom vode,mogu biti veoma dobri i veoma produktivni atraktori ili aditivi.
S’druge strane, aroma je samo signal ribi i ništa više. Mnogo bitnija stvar je sam mamac odnosno miks, koji će zadržati ribu na mestu hranjenja ili bar naterati istu da ponovo dođe na ručak.
Arome možemo podeliti na prirodne i veštačke, odnosno sintetičke, a to su , a znate i sami, sve one čudne flašice poređane po rafovima prodavnica koje imaju različite baze (alkoholne, glicerinske i propilen glikolne – PG)
Od prirodnih aroma bih izdvoji nekoliko, koje su dale solidne rezultate na divljim vodama
-   cvet origana
-   ruzmarin
-   vanila
-   muskatni oraščić
-   melasa
-   konoplja
S’obzirom da sam pomenuo neke prirodne arome (a ima ih baš dosta) koje su na biljnoj bazi, pomenuo bih i arome, naravno prirodne, koje su na mesnoj bazi
-   estrakt džigerice
-   GLM ( zelenousta školjka)
-   I naravno sva brašna dobijena obradom (sušenjem) namirnica životinjskog porekla (riblje brašno, rečne školjke, usirena krv itd…..)

Samo da napomenem, da neke od ovih nabrojanih aroma, pored toga što imaju aromatično svojstvo, takođe imaju i druga svojstva kojima doprinose da miks bude kvalitetniji ili lovniji.
Sačuvana
BIG S
RAKIJAŠ
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: 27 Mart 2008, 11:30:48 »

Prodajem propilen-glikol !!Povoljno  Wink
Sačuvana

a ako volish shtuju vodim te ja (kad dodjesh)
 na jednu baru do dunava pa da vidish shta je te lepe ribe , trebatje ti VELIKI dzakovi !!!
Stranice: [1]   Idi gore
  Štampaj  
  Dodaj vezu ka kalendaru  
Prebaci se na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC | Srpski prevod: Jovan Turanjanin Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS!

novii blog | rasadnik | german hunt terrier | baje design