Sportski ribolov > Smuđ

Na osnovu čega odabrati lokaciju za pecanje smuđa

(1/1)

novii:
Svega ima pomalo, ali šta je presudno kada se odlučite da pecate smuđa na nekom terenu. Zašto se zaustavljate baš na jednoj lokaciji, a ne recimo desetak metara levo ili desno. Ili kada lovite sa varalicom smuđa, koji je najbitniji faktor na osnovu kojega se odlučujete za jedno mesto.

Na primer dolazite da pecate u Veliki liman kod Apatina, na osnovu čega birate gde ćete se smestiti?

BOJANK:
1) "Čitaš" vodu  ( tok, smijer limana, moguće prepreke pod vodom odnosno mjesta gdje bi se mogla grabežljivica zadržavati )
2) BITNO - sidrenje - kut provlačenja varalice - ako ne "sjediš" dobro đaba ti bacati ili uhvatiš možda jednog
......

novii:
E sad kad je u pitanju pecanje smuđa, jedna konstant me zanima. A ti bi bilo peskoviti tereni ili obala nasuta kamenom.
Sad će naravno većina reći da je kamen na obali dobar i da tome treba težiti, jer je tu i smuđ, i to je tačno. Ali dosta se smuđa ulovi i to je posledica toga jer većina forsira kamenom postute obale. A opet ribolovci koji smuđa traže na peskovitim terenima, se drže tvrdnje da je to pravi teren. I te svoje tvrdnje se uporno drže u toku godine. i godina, mogu slobodno reći na osnovu pojedinaca koje već duže znam i poznam.

boby:
Mislim da bi najbolji način za odabir lokacije za pecanje bilo pitati ljude gde ide smuđ. To se vremenom čuje, a to svakako treba razmatrati kao dobar način da se dože do lokacije gde ide smuđ.

Navigacija

[0] Indeks poruka

Idi na punu verziju