Sportski ribolov > Smuđ
Uticaj meseca i atmosferskog pritiska na ribolov smuđa
pikeman:
Veoma bitan faktor pri varaličarenju smuđa je i položaj meseca u odnosu na našu plavu planetu. Meni se najboljim pokazao mlad mesec.
Sa dolaskom večeri i vazdušni pritisak počinje da slabi što takođe pozitivno utiče na smuđolov. Ovo su neka moja zapažanja, a vi iznesite vaša.
BOJANK:
Sigurno je da na smudjevu aktivnost utjece vise stvari ali kad smo kod mjeseca nisam siguran jer nam se desavalo da smo zaredom nekih 4-5 vik jako lijepo lovili sto znaci da su mjeseceve mjene vise puta bile drugacije, a opet kao da nisu nista utjecale ! A o atmosferskom pritisku, hm, tesko je ista reci mada ga redovno pratim, o smjeru vjetra za pojedine pozicije, hm ...
pikeman:
Ne znam, ja sam uvek najbolje rezutate imao kada je skroz mlad, ko crta - tek počeo da se puni.
Pričali smo za vikend kako uveče voda postane mirnija, da li atmosferski pritisak utiče na to?
BOJANK:
--- Citat: pikeman 04 Decembar 2007, 15:49:50 ---Ne znam, ja sam uvek najbolje rezutate imao kada je skroz mlad, ko crta - tek počeo da se puni.
--- Kraj citata ---
Vidis, ako bi gledao na mjesec onda bi mogao uskoro poceti i lajati na njega :::::" :::::"
BOJANK:
Ma neznam stvarno, tko bi to sve mogao da poprati i nakraju donijeti neki siguran zakljucak oko kojeg bi se svi mogli sloziti ?
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
Idi na punu verziju