Autor Tema: Kako smanjiti dimenzije svih slika iz jednog foldera  (Pročitano 5743 puta)

Van mreže boby

• Pripravnik
  • *
Kako smanjiti dimenzije svih slika iz jednog foldera
« poslato: 20 April 2012, 11:31:34 »
Ovo je jedan zanimljiv problemčić sa kojim sam se sreo, pa evo da predstavim članovima kako sam rešio problem.

Kako promjeniti veličinu više slika odjednom?

Link sa kojega možete skinuti program Fast Image Resizer a iznad je vido u kojem je prikazano kako radi ovaj program za menjanje veličine slika. Dobra stvar je što je program jednostavan za korišćenje i uz to besplatan.

Zanimljiv forum - boravak u prirodi

Kako smanjiti dimenzije svih slika iz jednog foldera
« poslato: 20 April 2012, 11:31:34 »

Van mreže novii

• Administrator
  • Master
  • *
    • Poljoprivredni forum
Odg: Kako smanjiti dimenzije svih slika iz jednog foldera
« Odgovor #1 poslato: 18 Novembar 2012, 10:32:29 »
Ovakvi ptogrami su veoma zgodni kad zatreba. Ja sam ispobao ovaj, trebalo je neke slike, da im se smanji veličina radi lakšeg slanja sa emailom.

Slike iz digitalnih fotoaparata su velike veličine, da bi se prilikom izrade videlo što više detalja, ali im je zato i veličina pozamašna. Kad treba poslati desetak i više slike, to je problem samo takav, a ako primaoc ima slabiju vezu sa Internetom, to je agonija.

Znam jer sam primao takve emailo sa dosta slika, dok sam koristio dial up konekciju za Internet.  Pa u pola preuzimanja pukne veza. E zato ovakvi programi su spas, ovaj je jednostavan što mu je dodatni plus.
dozvolite nam pristup informacijama i slobodu odlučivanja

Van mreže Nemanja

• Član
  • *
Odg: Kako smanjiti dimenzije svih slika iz jednog foldera
« Odgovor #2 poslato: 19 Novembar 2012, 12:54:31 »
Jeste dobra stvar, ali više volim da obrađujem slike u Photoshop-u. I to u svakom pogledu..
Bilo da treba da se resizuje slika (poveća ili smanji veličina) da se dodaju neki efekti ili slično, skoro uvek koristim Photoshop CS5. Skoro je izašla nova verzija, ali mi se nakako ova više sviđa. Inače još jedan dobar program za obradu slika je GIMP. I njega sam jedno vreme koristio, ali ni on nekako ne može da priđe Photoshop-u :)
Inače od jednostavnijih programa za izmenu veličine slike možete da iskoristite ovaj program na internetu:

http://www.resizr.com/

Jako korisna stvarčica, ako trebate da uradite samo neke minijaturne izmene na slici. Uživajte! :)