Sportski ribolov > Som

Lov Soma Na Jezeru

(1/1)

ubistvo:
Pozdrav drugari i kolege nov sam na ovom forumu pa za pocetak da se predstavim.
Ja sam Zoran   :D iz Krusevca(CARAPAN)  atx:62  i ribolovom  >:l  se bavim vec jedno 20tak godina(31 ja imam  atx:61 ).U poslednjih par godina pretezno idem u ribolov po jezerima i barama,i pecao sam (NAJVISE) belu ribu i na plovak.Ali kad ne radi ona radi stuka,smudj i ponekiput som.
E ove godine planiram da celu godinu pecam samo soma i smudja (dosadila mi bela riba nece niko da je cisti),pa me interesuju vasi saveti za lov soma na jezeru jer cu ove godine samo tamo da budem(dizem Kamp pa ko voli nek izvoli).Prosle odine su ga razvalili ovi sto pecju samo soma.E ove cu da probam i ja.
Ali trebaju mi vasi saveti jer sam soma do sad lovio samo na Moravi(ono olovo dole gore predvez i udica i na udici glista durdubak ...)ali na jezeru je drugacija stvar.
Pratio sam ove sto ga love i video da postavljaju prvo bovu(na nekih 100m od obale)pa do nje dovuku strunu(od stapa do bove)pa na kraju na udicu kedera i tako cekaju.
Sad bih i ja da to probam ali nisam bas siguran 100% kao to sve funkionise(najvise razmisljam o kederu da ce da se zamrsi o bovu ako sam seta oko nje).
Toliko za sada ako je neko probao tu tehniku nek pomogne malo.
POZDRAV  ;x:;6

novii:
Ovo je zanimljivo pitanje, kako se keder ne zamrsi oko strune kad je u pitanju pecanje soma sa bovom.

Nije mi jasno ni kako razvuku strunu od štapa do bove ?

Nemanja:
Jeste da je u mojoj blizini jedno jako lepo jezero. I jeste tačno da tamo idem često na pecanje, ali nikada nisam uspeo da ulovim soma većeg od 3 kg  :(
Nemam nešto puno iskustva kad je u pitanju ova riba. Početnik sam još uvek, ali mislim da znam odgovor na pitanje oko strune. Kažu da je najlakši način je da na kraj glavne strune stavis vrtilicu pa predvez dugačak 40-50cm. Ovo sam negde pročitao ili mi je neko rekao, ne mogu tačno da se setim sada. Možda neko zna neki bolji način ?

Navigacija

[0] Indeks poruka

Idi na punu verziju