Sportski ribolov > Štuka

Ribolov štuke u jesen

(1/1)

novii:
Ovo  je sasvim sigurno nešto što zanima ribolovce koji pecaju štuku. Sa jeseni se smanjuje broj manjih ribici koji su mamac štuki i lakše ju je uhvatiti. Kako se bliži zima štuka se počinje užurbano hraniti, da bi se pripremila za zimski post dok je voda još bogata hranom.

Međutim ove godine slabo se javlja. Ne hvale se ni ovi što pecaju na dubinu, a ni ovi na varalice. Bude pokoja ali je to slabo kakvih je godina bilo, ali videćemo jesen je tek počela.

Nemanja:
To sam i ja isto cuo. Nego jel mozes da mi kazes kojih riba ima najvise u ovom periodu sada ? Stalno slusam neke razlicite price, i nikako ne mogu da povezem. Bilo bi super kad bi neko odgovorio. Hvala svima unapred

novii:
Danas sam bio i samo mi je jedna dopratila varalicu do obale. Znači da je sita, i zaista ima dosta kedera, kad štuka udari sve oko nje pršti od ribica koje beže na sve strane. Tako da je teško reći kojih ima najviše, dosta to zavisi i od terena, na delu Dunava gde je tok vode brži sigurno je da nema mnogo bodorki, a isto tako po kanalima i barama, nema nekih kojima odgovara brži vodotok.

Sad kako se temperatura snižava, kedera je sve manje, tako da se bi i štuka trebala biti manje obazriva prilikom hranjenja. Videćemo još.

soviljzz:
na galovici, potez nbgd. čini mi se da lagano kreće štuka. drugaru je manji primerak došao na glistu. a i babuška se sve slabije javlja. videćemo...

novii:
Sada je to vreme, skoro pa je počeo oktobar mesec. Sad sve zavisi samo od veličine vode i od toga da li je tekuća i stajaća.

Navigacija

[0] Indeks poruka

Idi na punu verziju