Sportski ribolov > Tereni za sportski ribolov

Jezero u okolini Gračanice

(1/1)

Nemanja:
Jezero u okolini Gračanice, ili poznatije kao "Gračanačko jezero" se nalazi na par kilometara od Gračanice. Iskreno, nikada nisam merio koliko kilometara ima od moje kuće do jezera, ali u proseku stignem za nekih 20-30 minuta (kolima naravno). Evo slike, da možete malo tačnije da vidite poziciju jezera u odnosu na Gračanicu:Jezero je jako lepo. Najviše ima ribolovaca, ali veoma često može da se naiđe na kupače koji se leti tu rashlađuju. Što se same vode tiče, veoma je čista. Ovo jezero takođe služi za snabdevanje pijaćom vodom gotovo trećine Kosova. Što se tiče kupanja u samom jezeru, nije toliko preporučljivo. Naročito ne onima koji ne znaju da plivaju, zbog vrtloga koji se nalaze u njemu.
Leti veoma često možete da naiđete na veliku gužvu na ovom jezeru, naročito ako je vikend u pitanju. U blizini postoji mala šumica, koja dobro dođe ukoliko želite da zaroštiljate ili popijete hladno pivo  :)
U vodi ima jako puno šarana i klenova. Od ostalih riba takođe ima, ali nisu tako zastupljene kao ove dve vrste.
Ukoliko budem nabavio neku sliku sa pecanja, postaviću je ovde.
Što se tiče slika samog jezera, uspeo sam da iskopam neke po internetu jer se moje nalaze na drugom kompjuteru koji trenutno nije kod mene. Uživajte u pogledu i navratite nekada  :)

Nadam se da ću uskoro doći do nekih svojih fotografije koje ću postaviti ovde.
Pozdrav!

Navigacija

[0] Indeks poruka

Idi na punu verziju