Autor Tema: Mesta za pecanje  (Pročitano 54840 puta)

Van mreže BIG S

• Master
  • *
Odg: Mesta za pecanje
« Odgovor #40 poslato: 23 Jun 2008, 13:53:07 »
Ajd dobro, kad ti kazes  ;)

Evo malo Borovika

a ako volish shtuju vodim te ja (kad dodjesh)
 na jednu baru do dunava pa da vidish shta je te lepe ribe , trebatje ti VELIKI dzakovi !!!

Zanimljiv forum - boravak u prirodi

« Odgovor #40 poslato: 23 Jun 2008, 13:53:07 »

Van mreže dushann

• Član
  • *
  • KAD JA TAMO A ONO MEDJUTIM !!!
« Odgovor #41 poslato: 23 Jun 2008, 13:55:55 »
LEPO , LEPO  ;e:,6
a jel se upecalo shta ili samo slikalo  ???

Van mreže BIG S

• Master
  • *
« Odgovor #42 poslato: 23 Jun 2008, 14:01:53 »

A samo se slikalo, niko nista taj dan, naravno cim sam ja tamo 

:)

na jednu baru do dunava pa da vidish shta je te lepe ribe , trebatje ti VELIKI dzakovi !!!

Van mreže BIG S

• Master
  • *
« Odgovor #43 poslato: 24 Jun 2008, 07:20:36 »
Javicu se sledeci put, idem opet, ne boj se, idem dok ne ufatim dvokilasha  :P

Van mreže BOJANK

• Master
  • *
« Odgovor #44 poslato: 24 Jun 2008, 08:13:46 »
Tako se svi mi tješimo  ::)
...nekad žut, nekad siv...

Zanimljiv forum - boravak u prirodi

« Odgovor #44 poslato: 24 Jun 2008, 08:13:46 »

Van mreže BIG S

• Master
  • *
« Odgovor #45 poslato: 24 Jun 2008, 08:27:08 »
Ma jok, tamo nema filozofije, imas par mjesta sa granjem dje se bass digne da lovi ili ne digne, i bazi mu nesto u to granje a da ne kacis i eto  ;x:;6

Van mreže BIG S

• Master
  • *
« Odgovor #46 poslato: 27 Jun 2008, 14:05:04 »
Pazi pobjednik Bass kupa `96   :::::"

Van mreže pikeman

• Master
  • *
    • Vukovi sa DUNAVA
« Odgovor #47 poslato: 27 Jun 2008, 14:13:05 »
Jesi ti ovaj usukani u sredini Bigaš?  ???  :o

Van mreže dushann

• Član
  • *
  • KAD JA TAMO A ONO MEDJUTIM !!!
« Odgovor #48 poslato: 27 Jun 2008, 16:54:49 »
u sunce ti shta zena uradi od choveka 
kao u reklami - pre i posle !!!

Van mreže BIG S

• Master
  • *
« Odgovor #49 poslato: 30 Jul 2008, 12:29:11 »

A eve ga mali u akciji 

Neko ima macku 2

pegula

• Gost
« Odgovor #50 poslato: 30 Jul 2008, 22:04:45 »
bigaš znači tu ti treniraš  :::::"

Van mreže BOJANK

• Master
  • *
« Odgovor #51 poslato: 31 Jul 2008, 08:18:52 »
Da, da tu se on namara basseva  :::::" :::::"
...nekad žut, nekad siv...

pegula

• Gost
« Odgovor #52 poslato: 31 Jul 2008, 18:47:06 »
Znači nije ljenčina vole da jede ,nije kao TI  ;w:,6  :::::"

Van mreže boby

• Pripravnik
  • *
« Odgovor #53 poslato: 02 Februar 2012, 21:33:07 »
  • Špicevi  kao uzvišenja pod vodom su jedna od boljih mesta za basa. Špicevi od ušća reka ili zaliva zadržavaju basa u prolece pre nego se premeste u plice vode gde se mreste mresta. Posle mresta basovi se vraćaju u dublju vodu i na tom putu se zadržavaju ponovo na špicevima. U letnjim i toplim mesecima, špicevi koji se polako protezu ka dubljoj vodi zadržavaju dosta basova koji tu provode većinu vremena. Basovi se hrane na ravnom, gornjem delu spica, kao i na kraju spica gde pocinje naglo dubina.  Kada se basovi u jesen pomeraju iz dublje vode ka plicoj radi ishrane zbog predstojece zime, spicevi ponovo cine odlicno mesto koje privlaci basa. U globalu gledano spicevi cine najbolja mesta tokom leta i jeseni.
  • Kanal u koritu reke je mesto koje basovi cesto posecuju i prate do samog usca reke. Ovo je najbolje mesto u prolece i jesen. ravni deo ivice recnog toka sa panjevima je pravi magnet za basa. Kanal ne treba biti nesto posebno dubok,vec samo malo dublji od okruzujuce vode.
  • Trava uvek sadrži veliku populaciju basova. Verovatno da od svih struktura i zaklona najvise vole i traze upravo travu. Trava naravno proizvodi kiseonik i to je jedan od razloga zasto se basovi nalaze u njenoj blizini. Trava mora biti zelena, jer u slucaju kada je braon boje ne proizvodi vise kiseonik i samim tim ne privlaci basove. Travnati teren koji se vidi na povrsini kao lokvanji na primer isto kao i trava koja je potopljena treba biti neravnih ivica. Ako je ivica trave u ravnoj liniji, verovatno nece privlaciti basove u velikom broju. Zato se treba skoncentrisati na travu cija ivica krivuda u nepravilnoj liniji, sto omogucava basu laksu zasedu u lovu. Kada je potopljena trava na dnu u pitanju treba imati na umu da se basovi nalaze na vrhu trave isto kao i na samoj ivici. Ovo je odlicno mesto za probati od proleca do kraja jeseni.
  • Dokovi i veštačke strukture bi trebale biti prve na listi na pocetku ribolova, pogotovu u jesen ako je duboka voda u blizini. Trava oko strukture je jos jedan plus koji privlaci basa koji se uvek vracaju nazad do dokova i hladovine koju oni pruzaju. Basovi vole dokove i strukture koje plutaju na povrsini i sto su strukture vece, vise ce biti i basova okolo, koji vole da "lencare" ispod samog doka. Usamljeni i izolovani dokovi vise privlace basa nego dokovi u grupi i na malom prostoru. Ova mesta privlace basove od proleca do kasne jeseni.

• Potopljeno drveće jeste odlična kamuflaža basovima bilo da se radi o panjevima, potopljenim stablima, srušenom drvecu sa obale. Većina ovih struktura privlaci manje ribe kojima se basovi hrane, pa su ova mesta dobra iz godine u godinu i treba ih redovno obilaziti, sve dok drvo ne pocne da truli kada se riba povlaci iz njegove okoline i ribolov na basa vise nije produktivan na tom mestu. Veliki broj drveca u vodi koje truli moze imati negativne posledice po basa u manjim jezerima i barama sa obzirom da proces truljenja koristi kiseonik iz vode. Kada se pri dnu nalazi veći broj grana i panjeva, u tom slučaju je bolje se odlučiti za površinske varalice, nego za dubinske ( voblere i džigove )
  • Stene i kamenje takođe dobro ali ne u tolikoj meri kao trava. Razlog je sto kamenje ne proizvodi kiseonik niti se basovi mogu sakriti duboko u njima kao sto to mogu u travi. Kamenje je veliki izvor hrane za basa sa obzirom da se izmedju kamenja i u pukotinama nalaze izvori hrane za male ribe i rakove kojima se oni hrane. Manje stene i gomile kamenja su bolje nego velike i kompaktne stene. Sljunak je takodje odlican iz istog razloga kao i manje stene a šljunak takođe privlači i malouste basove koji imaju tendenciju da se tu mreste.

Van mreže novii

• Administrator
  • Master
  • *
    • Poljoprivredni forum
« Odgovor #54 poslato: 12 Januar 2013, 14:35:51 »
Zanimljiv spisak sa opisima gde bi mogao da bude bas. Ali treba ipak znati da bas na takvim mestima može biti, a i ne mora.
Za ribolov je svaka od gore navedenih pozicija zanimljiva, a da li će se nešto upecati može se videti tek nakon pecanja. Čak i ako se jednog dana ne upeca riba, već se pri sledećem izlasku može desiti da bude ribe na tom istom mestu.
dozvolite nam pristup informacijama i slobodu odlučivanja