Sportski ribolov > Bela riba

Hrana za primamu bele ribe - sigurno do ulova

<< < (2/2)

BIG S:
Pazi ovo ide za brzu vodu, a ako se crvi raspu, odose 3 km nizvodno  ;D

A za ovo drugo, jooooooj ko klinac sam isao na Carnexov otpad, srva milijarde, al SMRRRRRRDIIIIII  ;r:,7

pikeman:
I ja sam ih nekada davno pravio. Smrde strašno, i drugačiji su od kupovnih. Ovi po radnjama su iz Mađarske i Italije.

boby:
Definitivno se bez prihrane ne može. Ja sam koristio kupovnu primamu, koju sam mešao sa pšeničnim mekinjama i tako bacao u vodu.

E sad da li je tako najbolje pitanje je, ali je svakako bilo bolje nego bez prihrane.    :D

novii:
Da mekinjama se postiže da prihrana za belu ribu bude više u formi oblaka u vodi. To je naravno moguće na stajaćim ili sporo tekućim vodama. Da bi se u nekim bržim vodotocima omogućilo da primama za ribu se zadrži u zoni pecanja, neki preporučuju da se sa primamom pomeša i zemlja u određenom procentu. Na taj način i tako pripremljena prihrana za belu ribu brže stiže do dna i teđe se raznosi vodom nizvodno.
Kada se razmišlja o kupovini prihrane pažnju sigurno privlači Van den Eynde, ali kako je to već i običaj, čim je nešto popularno odmah se pojave i falsifikati. Ima mnoštvo i drugih proizvođača, sa velikim izborom različitih aroma koje su dodate prihranama za pecanje bele ribe. Na nama je da odaberemo koju ćemo koristiti.
Ima tu još preporuka da se dodaju crvići u primamu, međutim ja bi to preporučio samo kada je u pitanju primama koja se ubacuje u hranilice koje se nalaze fiksirane iznad olova.

Na žalost kod nas još nema dovoljno snimljenih priloga o pripremama prihrane za lov bele ribe, ali na engleskom se dosta toga može naći. Zato evo jedan od retkih snimaka o prihrani za ribu.

Fider primama - ribolov (Feeder)

Navigacija

[0] Indeks poruka

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju