Autor Tema: Mrena na plovak ?  (Pročitano 8405 puta)

Van mreže novii

• Administrator
  • Master
  • *
    • Poljoprivredni forum
Mrena na plovak ?
« poslato: 17 Novembar 2012, 17:36:34 »
Video sam slike na Internetu, ljudi se hvale da su mrene pecali na plovak. Zapravo velike mrene su dobijali na plovak. Znam da se mogu loviti sitnije mrene na plovak na ružu od hleba, ali nisam imao do sada priliku da vidim da je neko dobio veliku mrenu na plovak.

Kako je mrena poznata kao veliki borac, sigurno je fantastičan osećaj kad neka veća udari na pribor za pecanje plovkom. Sad je pitanje da li koristiti i neke druge mamce osim hleba i sir Edamer, da bi se dobili veći primerci.

dozvolite nam pristup informacijama i slobodu odlučivanja

Zanimljiv forum - boravak u prirodi

Mrena na plovak ?
« poslato: 17 Novembar 2012, 17:36:34 »

Van mreže Nemanja

• Član
  • *
Odg: Mrena na plovak ?
« Odgovor #1 poslato: 19 Novembar 2012, 12:48:37 »
Moje neko mišljenje je da je najbolje da se koristi hleb i sir, kao što si ti rekao.
Jednog vikenda, kada sam pecao na svom jezeru ovde u Gračanici, upoznao sam jednog ribolovca koji se hvalio kako je pecao mrenu na plovak. Ne znam koliko mu je za verovati, ali u svakom slučaju, zvučala je kao odlična priča. On je isto rekao da mrena najbolje grize ove mamce koje sam naveo gore.
Ono što mi se sviđa kod mrene je to što se može loviti tokom cele godine. Naročito sada u jesen.
Isto tako sam čuo negde da ribolovci za mamac još koriste: Bajat hleb, crve i kukuruz. Jel zna možda neko nešto više o ovome ?
Ako je neko imao iskustva sa ovom lepom ribom, bilo bi super kada bi podelio sa nama :)