Sportski ribolov > Bucov

Pilkeri za lov bucova

(1/1)

novii:
Kod nas se pilkerima nazivaju metalne izdužene varalice, koje su različitih tečina, a namena im je da se povlače brzo i blizu površine vode. Na moru se pilkerima ipak drugačije lovi, oni puštaju da varalica potone na dno pa onda džiguju.Uglavnom se koriste svetliji dezeni uz povremeno dodavanje plavih ili crvenih detalja, mada lično ne verujem da to igra neku ulogu. ima varijanta da se umesto od lima, prave izlivanjem olovnih modela. Na internetu sam našao i jedn primerak kako bi izgledao jedan kalup za izlivanje pilkera.Ovo bi bila neka varalica dobra za letnji period kada se bucov zadržava pri površini vode.

Nemanja:
Da, ima tih kalupa dosta. Barem sam ja našao dosta slika na internetu:


novii:
Pa da, kalupa se može dosta naći, za izlivanje varalica od olova. Dobija se željeni oblik, a tu bude i solidna težina. Takve varalice mogu da se zabace na veće daljine, što je povremeno od ključne važnosti za izvesne terene.

Razlog tako velikog broja kalupa jeste što se takve varalice koriste za lov i na bakalara, koji je na severu veoma zastupljen. A kod nas se na takve varalice peca samo bucov.

Nemanja:
Ja sam jednom čak i na internetu gledao kako se prave varalice. Potražiću link još jednom, pošto sada nisam mogao da ga nađem..

Navigacija

[0] Indeks poruka

Idi na punu verziju