Sportski ribolov > Bucov

Ribolov bucova zimi, ali džigovanjem

(1/5) > >>

novii:
Ovo sam samo jednom video u blizini Apatina na Malom Limanu, zapravo pred sam pošetak Velikog Limana. Na pesku pri jako visokom vodostaju čovek je bio izašao više da se prošeta nego da peca i na tom mestu je probao da džiguje. I dok je prevlačio iznad samoga dna tvistera upecao je bucova. Toje ponovio još nekoliko zabačaja i uhvatio je još jednog iste veličine. Uglavnom do mraka je uhvatio 5 komada i svi su bili između 4 i 4.5 kg.
Bio sam se raspitivao dali je neko imao slično iskustvo ili dali je čuo za takvo nešto, ali niko nije moga da kaže da je čuo a ni da je video.

pikeman:
Juče sam prošetao do Dunava. Video sam da bucov raubuje na površini, kedera ima u velikom broju. Voda ima 8C što je prilično visoka temperatura za ovo doba godine. Zima nam opet kasni preko mesec dana...

dado p:
Iskreno ni ja nisam čuo.Nekidan kad sam blinkeriso smuđa naišlo je jeto bucova probao sam da ga isprovociram đžigom ali bezuspešno,Neće da jede gumu.

pikeman:
Desilo mi se par puta u sred zime da mi na džig vođen pri dnu udari bucov.

BIG S:
To je sasvim redovna pojava, prosli vikend u Karavukovu smo imali svako po jednog, ranijih godina u Novom Sadu na keju zimi se razbijao bucova na jogove standardna smudj tehnika  ;q:,5

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju