Sportski ribolov > Ekologija

Odštetni cenovnik za strogo zaštićene divlje vrste

(1/1)

novii:
Odštetni cenovnik za strogo zaštićene divlje vrste - PDF verzija

Tekst u reviji Zov nudi pojednostavljen prikaz odšetnih cena za strogo zaštićene divlje vrste pod nazivom Pazi, ni mrava ne gazi!

Ovo je bila hit tema jedno mesec dana, kada je objavljeno početkom 2011 godine, ali je vremenom sve potisnuto pomalo u stranu. Kako su informacije veoma šture, probaću ovde malo bliže predstaviti vrste o kojima je reč.

Nemanja:Čuo sam za ovaj cenovnik, ali nisam znao da su cene ovako visoke  :)
Ko zna, možda je ovo prava stvar.

novii:
Ma to je praćenje smernica EU i prilagođavanje našeg zakonodavstva njihovome. Šta nam vrede zakoni kad se ne sprovode u delo, na žalost.
Kazna za nedozvoljeni sporski ribolov 20 000 dinara i 6000 za svaki primerak ispod mere. Čoveka uhvate i predaju sudiji, bez problema, nema dozvolu, i sa 10 smuđeva ispod mere. Umesto ukupno 68 000, plati samo 7 500. kad izlazi iz suda psuje mater ribočuvarima koji su ga uhvatili.

Opet, kažem na žalost, cenovnik je donet čisto radi forme.

Nemanja:
To je tačno. Nije dovoljno samo doneti zakon, već i taj zakon sprovesti u delo. Ne znam kako je kod naših suseda, ali ovde očigledno nije sve dovedeno u red kako bi i trebalo da bude. Ostaje nam samo da se nadamo da će se ova situacija nekada poboljšati.

Navigacija

[0] Indeks poruka

Idi na punu verziju