Informaciona tehnologija > Hardver

Fajl preko 4 gigabajta neće na USB

(1/2) > >>

novii:
Nabavio sam neki Win 7, a komp na koji treba to nabaciti nema CD rom. Lepo uzmem USB da prebacim Win 7 na njega i da potom ga dignem na novoj mašini.

Ali mi je nekoliko puta javio da ne može da ga prebaci, jer je fajl preko 4Gb. U nekoj sam žurbi, pa mi se ne da sad tražiti gde je zapelo. I tako da sam odlučio pitanje postaviti ovde pa ako neko zna neka pomogne.

Nemanja:
Koliko prostora ima na tom flešu ?
Iz iskustva mogu da kažem da na fleshu jako često ulaze virusi. Nekada moraš da formatiraš ceo fleš da bi ti se vratila sva memorija.
I još jedno pitanje. Koja greška ti se javlja kada ubaciš USB i pokušaš da prebaciš win 7 ?

novii:
Problem je taj što USB sickovi dolaze formatirani u Fat32 sistemu, a za fajlove od preko 4Gb treba da bude NTFS. Potrebno je formatirati USB stic, što na svu sreću nije teško. Samo se klikne desni klik na njega i odabere opcija Format i tu se namesti da novi sistem upisivanja podataka bude NTFS.


Nemanja:
I jel si uspeo sada da prebaciš ?
Mislim da li je greška bila u tome ?

novii:
Da to je generalno problem. Posle mi se javila još jedna situacija. Prebacivao sam Win 7 ISO fajl, da bi ga digao na drugoj mašini. Međutim  problem je što treba poseban program da se prebaci instalacija Windowsa na USB da bi se mogla koristiti za instalaciju.

Šta da se radi, non stop izbacuju nove stvari, komplikovanije, ali na nama je da se nađemo.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju