Zanimljiv forum - boravak u prirodi

Informaciona tehnologija => Hardver => Temu započeo: Nemanja 05 Novembar 2012, 13:58:06

Naslov: Intel i7 protiv i5 procesora.
Poruka od: Nemanja 05 Novembar 2012, 13:58:06
Pošto se već duže vreme mislim da li da uzmem kompjuter sa i5 ili pak i7 procesorom, rešio sam da otvorim ovu temu i čujem vaše mišljenje.
Naime po meni, svi intelovi procesori su i više nego odlični. Uvek kada kupujem kompjuter ili lap top gledam da ima Intelov procesor. Nekako su mi najpouzdaniji i najbolje rade.
E sada veliko je pitanja da li izabrati i5 ili i7 procesor. Znamo da je i7 noviji, ali sam puno puta čuo da nema neke drastične razlike između ova dva modela koja nudi Intel kompanija. Međutim ono što me buni jeste sama cena. Intelov i7 procesor je mnogo skuplji od i5 modela. Samim tim stručnjaci iz Intel tima tvrde da je mnogo bolji i da je zbog toga skuplji. Po nekoj logici, sve što je skuplje to je i bolje, ali ovde dolazi do tog sukoba mišljenja te tako jedni tvrde da je kupovina i7 procesora čisto bacanje novca, dok drugi tvrde da i5 ne može da priđe novijem modelu intel procesora. Mene sada zanima šta vi mislite o svemu ovome? Da li se isplati da se plati koja para više na noviji i7 procesor ili da se kupi njegov prethodnik koji je jeftiniji ?

Naslov: Odg: Intel i7 protiv i5 procesora.
Poruka od: novii 06 Novembar 2012, 20:19:22
Mislim da je bolje kupiti i5 procesor.  Ovaj drugi dolazi u obzir samo ako ti treba za igranje video igrica.
U praksi se pokazalo da je bolje uzeti stvar koja je već na tržištu, nego neku novotariju, za koju stručnjaci iz te firme kažu da je bolja. Realno to nisu rekli stručnjaci, već je marketing odeljenje plasiralu tu priču u ime stručnjaka.
Naslov: Odg: Intel i7 protiv i5 procesora.
Poruka od: Nemanja 07 Novembar 2012, 12:44:03
I ja razmišljam tako. Samo mogu da kažem da su se ti iz marketing odeljenje poprilično potrudili da probiju vest na pravom mestu. Ima dosta diskusija o ovoj temi i mogu slobodno reći da su podeljena mišljenja. Ali u svakom slučaju, pošto ja ne tražim procesor koji bi podržavao neke extra jake igrice, onda mislim da će mi i5 sasvim odgovarati :)