Informaciona tehnologija > Hardver

Solarni punjač za mobilne telefone

(1/1)

boby:
Kako se tematika Zanimljivog foruma bazirala na boravak u prirodi, pokrenuo sam ovu temu, o solarnim punjačima za mobilne telefone.

Ponuda je i na ovim prostorima solidna i raznovrsna, prvo sam naletio na ovaj solarni panel  na sajtu solarni-paneli.co.rs

Njegove su karakteristike

--- Citat ---1) Solarni panel 3W od silicijuma, zatvoren kaljenim staklom, stabilnost i visoka efikasnost fotoeletrične konverzije
 Vek trajanja: 25 godina
 2) Akumulator: ugradni litijumski 3.6V/3600mAh
 3) Izvor svetla: 0.5W LED
 4) Materijal kućišta: ABS
 5) Izlazni napon: 5V, USB ulaz
 6) Vreme punjenja: 7-8 sati po jakom suncu za potpuno punjenje
 ugrađene baterije
 7) Radno vreme: ako je ugrađena baterija puna, može da napuni telefon 3 puta ili LED svetla za 8 sati
--- Kraj citata ---


Dalje sam surfujući po Internetu naišao na još tekstova sa tematikom solarnih punjača za mobilne. Dobra je stvar što se sa njima mogu puniti i digitalni fotoaparati i još neke stvarčice. Sve zavisi kakvima je dodacima sve panel opremljen.

Link do tri različita modela solarnih punjača za mobilne, pa ako bacite pogled na ovu stranicu videćete da oni nisu ni skupi. U pitanju su Solarni punjač univerzalni, Solarni punjač univerzalni 1500 mAh i Solarni punjač univerzalni 2600 mAh.

Takođe sam naletio i na jedan test solarnih punjača, gde je to malo opširnije objašnjeno. Tu su konkretno predstavljeni modeli HYDROSOLAR SMC8778C  i HYDROSOLAR SMC8558B .


novii:
Zanimljiva igračka, ali bi se mogla pokazati i kao veoma praktično rešenje. Samo bi prilikom solarnog punjača za mobilne, obratio pažnju na to ko je proizvođač, pošto bi za neke malo manje poznate proizvođače se sigurno pokazalo da je u pitanju bacanje para.

Manda:
Pronašao sam još jednu firmu koja nudi solarne panele, verovatno i punjače za mobilne telefone: http://www.conseko.rs/solarni_paneli.html

novii:
Ma jok, nemaju oni toga, imaju one lampice za ukrašavanje vrta, solarne. Ovaki punjači za mobilni koji koriste energiju sunca su malo ipak koplikovaniji za izradu.

Ostaje nam samo nabavka uređaja koji se uvoze iz inostranstva.

Navigacija

[0] Indeks poruka

Idi na punu verziju