Autor Tema: Jack Russell u našim lovištima  (Pročitano 7721 puta)

Van mreže novii

• Administrator
  • Master
  • *
    • Poljoprivredni forum
Jack Russell u našim lovištima
« poslato: 12 Septembar 2012, 08:57:26 »
Jack Russell je rasa terijera koja se pojavila u većem broju kod nas pre desetak godina, ali do sada nisam čuo da je lovci vode u lovište. Pročitao sam podatak da je za lov na divlje svinje praktično kao stvorena kad se lovi pogonom, dok za jamarenje i nije baš idealna jer su tvrdi i teže tome da se sa lisicom uhvate u klinč, a ne da je povijaju iz jame.

dozvolite nam pristup informacijama i slobodu odlučivanja

Zanimljiv forum - boravak u prirodi

Jack Russell u našim lovištima
« poslato: 12 Septembar 2012, 08:57:26 »

Van mreže Nemanja

• Član
  • *
Odg: Jack Russell u našim lovištima
« Odgovor #1 poslato: 17 Septembar 2012, 14:25:03 »
Jako lep pas. Jedan moj drug koji se isto bavi lovom ima ovakvog psa. Kao što si i rekao jako je dobar za lov na divlje svinje. Ja sam jedno vreme razmišljao da uzmem ovakvog ali sam brzo odustao zato što niko u kraju nije prodavao ovakvog psa. Da li možda neko zna neki online site gde mogu da vidim cenu nekih pasa i ako može da se naruči to bi bilo idealno ?
Sve najbolje.

Van mreže novii

• Administrator
  • Master
  • *
    • Poljoprivredni forum
« Odgovor #2 poslato: 19 Septembar 2012, 20:08:45 »
Zavisi od terena gde loviš, ovi su popularni u Vojvodini, jer je zabranjem lov goničima. Tako da oni dođu kao najzgodniji za lov pogonom, pored naravno odličnih lovnih terijera.

Za kupovinu je najzgodnije videti u novinama "Zov", oni imaju bogatu ponudu malih oglasa. Mada opet sa druge strane, za lov je neophodno se uveriti da su štenad od  radnih roditelja, da imaju od koga povući urođene osobine.

Van mreže Nemanja

• Član
  • *
« Odgovor #3 poslato: 20 Septembar 2012, 16:53:58 »
Da, u pravu si. Moram lepo da se raspitam pre nego sto kupim psa. Ja sam naisao na par sajtova na internetu, ali mi to sve nekako deluje sumnjivo. Moracu malo vise da se posvetim tome, da zavrsim vec jednom to. Stvarno mi je potreban jedan ovakav pas.

Van mreže novii

• Administrator
  • Master
  • *
    • Poljoprivredni forum
« Odgovor #4 poslato: 22 Septembar 2012, 19:19:20 »
Hog chasing with a Jack Russell

Malo će se ljudi ovde teže odlučiti za Džek raselovog terijera, jer su slični po ponašanju sa nemačkim lovačkim terijerima, ali štenad imaju veću cenu. Kako su i jedni i drugi terijeri, zaletanje na divlju svinju ih često košta glave.

Mada povrede od divlje svinje nisu velike uglavnom, desi se da uđe zemlja u ranu što dovodi do sepse.

Zanimljiv forum - boravak u prirodi

« Odgovor #4 poslato: 22 Septembar 2012, 19:19:20 »

Van mreže Nemanja

• Član
  • *
« Odgovor #5 poslato: 27 Septembar 2012, 15:51:19 »
A koliko koštaju štenad ?