Autor Tema: Labrador retriver  (Pročitano 8742 puta)

Van mreže novii

• Administrator
  • Master
  • *
    • Poljoprivredni forum
Labrador retriver
« poslato: 19 Januar 2012, 18:35:56 »
Labrador retriver je svakako u poslednje vreme najpopularnija rasa uopšteno, a i lovci je vole jer su se psi pokazali dobro u lovu.
Labradori su deo šire grupe pasa koji nose zajednički naziv retriveri, a direkno su produkt engleskog načina odgoja pasa za lov. Svaka rasa ima svoju namenu i svoju divljač, a namena labradora je aport divljači iz vode. I on to radi sasvim dobro, sa uživanjem.

Labrador kad vidi vodu ne može dočekati da uđe u nju.

Iako se u svetu priznaju tri boje, FCI priznaje samo žute i crne pse. Pored njih postoje još i psi boje čokolade. Iako se ne mogu izlagati i na našim prostorima ima sve veći broj ljubitelja braon - čokoladnih labradora.

Osim labrador retrivera, na ovim prostorima sve veću popularnost ima i zlatni retriver, ali je on već izgubio dobar deo lovačkih osobina i sad je uglavnom kućni pas. Razlog tome leži u malo dužoj dlaki kod zlatnog retrivera, pa se ona dosta teže čisti posle kretanja po gustom rastinju punom čičkova i kroz blatne terena.
dozvolite nam pristup informacijama i slobodu odlučivanja

Zanimljiv forum - boravak u prirodi

Labrador retriver
« poslato: 19 Januar 2012, 18:35:56 »

Van mreže Nemanja

• Član
  • *
Odg: Labrador retriver
« Odgovor #1 poslato: 18 Novembar 2012, 15:56:27 »
Moja omiljena rasa moglo bi se reći. Naročito braon labrador. On je po meni najlepši, a i kada sam ga video jednom na ulici neverovatno mi se zasvideo. Inače kao rasa su jako popularni, tu se u potpunosti slažem sa tobom.

Evo jedne slike braon labradora:

Da vidite zašto sam toliko opčinjen ovom rasom. :)
I još jedno pitajne vezano za braon labradora. Zašto oni nisu priznati ?
Pozdrav!