Zanimljiv forum - boravak u prirodi

Lov => Lovna kinologija => Temu započeo: novii 19 Januar 2012, 18:35:56

Naslov: Labrador retriver
Poruka od: novii 19 Januar 2012, 18:35:56
Labrador retriver je svakako u poslednje vreme najpopularnija rasa uopšteno, a i lovci je vole jer su se psi pokazali dobro u lovu.
Labradori su deo šire grupe pasa koji nose zajednički naziv retriveri, a direkno su produkt engleskog načina odgoja pasa za lov. Svaka rasa ima svoju namenu i svoju divljač, a namena labradora je aport divljači iz vode. I on to radi sasvim dobro, sa uživanjem.

Labrador kad vidi vodu ne može dočekati da uđe u nju.

(http://www.tbirdlabs.com/started/satchelfly.gif)

Iako se u svetu priznaju tri boje, FCI priznaje samo žute i crne pse. Pored njih postoje još i psi boje čokolade. Iako se ne mogu izlagati i na našim prostorima ima sve veći broj ljubitelja braon - čokoladnih labradora.

(http://www.dodaj.rs/f/3Z/aN/2W8kDT94/3.jpg)

Osim labrador retrivera, na ovim prostorima sve veću popularnost ima i zlatni retriver, ali je on već izgubio dobar deo lovačkih osobina i sad je uglavnom kućni pas. Razlog tome leži u malo dužoj dlaki kod zlatnog retrivera, pa se ona dosta teže čisti posle kretanja po gustom rastinju punom čičkova i kroz blatne terena.
Naslov: Odg: Labrador retriver
Poruka od: Nemanja 18 Novembar 2012, 15:56:27
Moja omiljena rasa moglo bi se reći. Naročito braon labrador. On je po meni najlepši, a i kada sam ga video jednom na ulici neverovatno mi se zasvideo. Inače kao rasa su jako popularni, tu se u potpunosti slažem sa tobom.

Evo jedne slike braon labradora:

(http://cdn2.irishviews.com/irishviews-cdn/brown-labrador-7.jpg)

Da vidite zašto sam toliko opčinjen ovom rasom. :)
I još jedno pitajne vezano za braon labradora. Zašto oni nisu priznati ?
Pozdrav!