Zanimljiv forum - boravak u prirodi

Lov => Oružije i oprema za lov => Temu započeo: novii 07 Februar 2012, 20:57:06

Naslov: Saopštenje - Streličarski Savez Srbije - 07 Februar 2012
Poruka od: novii 07 Februar 2012, 20:57:06
U ovoj temi prenosim najnovije sapoštenje Streličarskog saveza Srbije (http://www.serbianarchery.com/), a koje je bitno jer je vezano za olakšavanje procedure za nabavljanje sportske opreme za streličare.

Link do orginal teksta (http://www.serbianarchery.com/node/347)

Citat
  Streličarski Savez Srbije je nastavio sa naporima da se olakša procedura nabavke sportske opreme za streličare.


 U tom pravcu Savez je učestvovao u izradi predloga novog Zakona o oružju i municiji, zajedno sa Streljačkim Savezom Srbije, Lovačkim Savezom, Nacionalnom Asocijacijom za oružje Srbije i Udruženjem trgovaca naoružanjem. Predsednik Streličarskog Saveza Srbije je, zajedno sa predstavnicima navedenih institucija, tokom januara, potpisao inicijativu i dopis koji je upućen nadležnim institucijama i pojedincima u republici kome se insistira na izmeni postojećeg Zakona. Trenutno postoji dva nacrta novog zakona. Jednu je izradio MUP R. Srbije (u čijoj izradi je takođe učestvovao naš Savez), a drugi navedene institucije. U oba predloga Streličarska oprema spada u oružje za koje nije potreban nikakav dokumenat za nabavku, nošenje i upotrebu istih.


 Streličarski Savez se takođe uključio u rad Saveta za kontrolu oružja koji je sastavljen od predstavnika MUP, MOS-a i Streljačkog Saveza Srbije. Navedeni Savez se bavi problematikom bezbednog rukovanja oružjem, njegove kontrole i iznalaženjem adekvatnih rešenja za iznalaženje olakšavajućih okolnosti za sportove u kojima je rekvizit oružje. Na osnovu odluke upravnog odbora i na predlog predstavnika MOS i MUP za predstavnika našeg Saveza u navedenom savetu određen je Borislav Krstić. Isti je uputio dopis navedenom Savetu sa molbom da se pomogne Savezu u vezi sa problemom nabavke, držanja i nošenja streličarske opreme.      Savez moli svoje članove da, ukoliko imaju mogućnosti da pomognu u iznalaženju rešenja u vezi problema koji se odnosi na nabavku, držanje i nošenje streličarske opreme, se obrate nekom od članova UO.