Sportski ribolov > Ostala oprema

Štapić za vađenje udica

(1/1)

novii:
Veoma korisna stvar, ali moram reći iz iskustva da se lako gubi. U principu je to štapić od plastike koji na svome kraju ima mali zarez. Zapravo kad se pogleda po Internetu može se videti da postoji veći broj različitih rešenja, ali svi su uglavnom različitih debljina na krajevima i imaju specifične zareze na svakom svom kraju.
 
 Vadilica za udice je inače od velike pomoći kad se upeca bandar ili neka slična riba koja je veoma agresivna u uzimanju ponuđenog mamca. Kako se u tim situacijama, udica nađe duboko u ustima ribe, vađenje je veliki problem. U takvim situacijama štapić za vađenje udica stupa na scenu, i relano rešava stvar bez mnogo stresa.
 
 Cena ima je u prodavnicama ispod 100 dinara uglavnom, mada ima i skupljih rešenja kao ono što nudi Rapala. Ali meni i ovi iz nižeg cenovnog razreda odlično služe.

Nemanja:
Mislim da ovo gotovo svi ribolovci imaju u svojoj opremi  :) . Inače kao što si i rekao, jako je korisna stvarčica. Nije puno skupa, tako da je gotovo svi mogu priuštiti. Ja kod sebe uvek imam bar (2-3) u slučaju da se neka zagubi  :)

Navigacija

[0] Indeks poruka

Idi na punu verziju