Smudj-ko i ja smo imali slican dozivljaj po pitanju brzog ulova !
Vratio sam se sa posla i doslo mi da odem na vodu, nista, nabrzinu uzmem stvari, stap, voblere i gas autom u Erdut. (Tamo inace imaju 3 sponja dosta dugacka tako da si skoro na 1/3 sirine Dunava) Jos kod kuce kad sam kretao gledam u nebo ,a ono se u daljini CRNI, malo sjeva reko proci ce. Dok sam prilazio Erdutu vidim da je sranje na vodi, vjetrusina, kisa pocinje, uzas, tada sam prvi puta zapravo odustao i vratio se kuci !
Reko kad ne mogu u ribolov onda cemo se veceras napiti jer je taj dan stigao kolega Smudj-ko iz Njemacke. Tako i bi!
Bio je 8.mj. i nije bilo hladno bez obzira na nevrijeme tako da smo sjedili na terasi kod mene i cugali do ponoci i tad nevrijeme stade, nas dvojica smo se samo pogledali i ono vise iz zajebancije dogovorili ajmo sad na vodu! Normalno, odmah smo pricu uozbiljili i vec oko 00:30h krenuli put Erduta, kupili na benzinskoj jos 5-6 pivi da se ima !
Put kroz sumu po blatu je bio najtezi, tu smo se malo i otrijeznili jer ima za svaki sporanj poseban puteljak (pa ajd zajebi se )! Kad smo dosli na sami "T" kolega je odlucio otici na uzvodni spic, a ja sam ostao na ,recimo, pola kamena. Prva varalica koju sam zakacio bila je Shad rap 8cm u FT dekoru, zabacivao sam, mozda 10puta i vodio varalicu prilicno sporo i pri samoj povrsini uz kamen....sljjjuss i dril, riba je bas jako nabijala prema dubini, nije se dala, ja sam mislio da je som, nakon nekih 10ak min riba je popustila, privukao sam je kamenu i Smudj-ko ju je rukama iznijeo, sav se razgulio i izbo, hehe, al da njega nije bilo nebih ga niti uhvatio ! Interesantno je da kada sam ga htjeo raskaciti, skuzili smo da je spaga puknuta odnosno u ustima mu vobler i viri nekih 30cm spage, uuusssro sam se al sve je dobro zavrsilo i tu sam drugi puta odustao od pecanja i zajedno sa smudjem popio jos tih par piva dok je Smudj-ko do zore nastavio blinkat! O da, smudj je bio 8,2kg :--i