Sportski ribolov > Šaran

Riblje i koštano brašno

(1/1)

novii:
Riblje i koštano brašno, kako se može videti po netu su popularni dodaci za mamce u ribolovu šarana. Kako za boile tako i za fider sistem ribolova. U principu se ostaci ribe i domaćih životinja kuvaju, a potom se presuju da bi se dobila suva masa.

Jedini problem je kako doći do stabilnog proizvoda, jer se u ponudi mogu naći uvek od drugih proizvođača i uvoznika. To nimalo ne pomaže kad se koristi u primami mamaca za ribolov jer uvek daje drugačije rezultate. Tako na primer se dosta često može nabaviti u malo krupnijoj granulaciji, pa je potrebno to još dodatno mljeti da bi se moglo koristiti za ribolov.

Ima još dosta na internetu, ali ipak moraću da probam da bi znao koliko je to korisno u praksi. Cena nije visoka u prodavnicama, a ako se koristi kao dodatak u prihrani za ribe stavlja se oko 15%.

Nemanja:
Sve je u praksi kako si i sam rekao. Ja se nikada nisam toliko bavio ovime, tako da ne mogu baš puno da komentarišem. Mada bih voleo malo više da naučim, jer bi mi svakako značilo..

novii:
Teroretski nema mnogo priče, ipak bi trebao neko ko ima prakse u dodavanju ovih sastojaka u mamce za lov šarana da nam nešto više kaže.

Ili to ili da sačekamo sledeću godinu, pošto je za ovu završeno pecanje šarana. Bar što se mene tiče.

Nemanja:
Izgleda da ćemo morati da sačekamo sledeću  :P

Navigacija

[0] Indeks poruka

Idi na punu verziju