Sportski ribolov > Šaran

Tema za početnike u lovu šarana

(1/2) > >>

novii:
Svako ko ima iskustva u pecanju šarana zna da ima dosta caka i sitnih finesa za ribolov šarana. Ali kao i pri svakom ribolovu, tako i ovde postoji početak.
Tako da sam otovrio ovu temu da bi početnici imali gde da postave pitanja, a na nama je da odgovorimo i pomognemo kolegama.

boby:
Pa da kad je sezona pitanja već otvorena, da pitam, da li je početnicima bolje da počnu pecati šarana sa dva ili sa tri štapa.

novii:
Malo je teško to odgovoriti, sa tri štapa kad se peca, postoji veća mogućnost da se proba par kombinacija koje su različite.

Ali takođe važi da sa dva šapa vlada manja pometnja kad se ulovi šaran, i lakše se barata.

Nemanja:
Može li neko da postavi slike mamaca koje koristite za ovu ribu ?
Hvala unapred.

novii:
Kod nas je i dalje najpopularnija varijanta da se mamac za šarana stavlja direktno na udicu. U praksi, to je najbrži način i tako se oduvek radilo. Međutim ima i tu inovacija i to dosta. Sada se teži da mamac bude zavezan uz udicu koja je slobodna.

A kao mamci, polako se šire boili, mada je i kukuruz konstantno prisutan.

Sada je situacija malo komplikovanija kako se  dublje zalazi, pa na primer ima ova varijanta gde se primama postavlja u vodorastvorivu mrežicu, i na taj način postavlja odmah uz mamac. Mrežica se raspada posle nekoliko minuta i primama ostaje na mestu.

Ovako izgleda gotova montažaa u vodi bi to posle rastvaranja mrežice izgledalo ovako, bar teoretski

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju