Autor Tema: Početnik za smuđa  (Pročitano 8037 puta)

zeks

• Gost
Početnik za smuđa
« poslato: 02 Avgust 2008, 12:09:02 »
Početnik sam sto se tiče pecanja smudja pa sam čitao vase savete i dosta su mi pomogli. Imam jos  jedan ,,nazovi problem,,, oko visine udice, tj. putila u odnosu na olovo.

Da li moze neko to da mi objasni ili jos bolje ako moze slikovito prikazati.

Poz svima 

Zanimljiv forum - boravak u prirodi

Početnik za smuđa
« poslato: 02 Avgust 2008, 12:09:02 »

Van mreže BOJANK

• Master
  • *
Odg: Početnik za smuđa
« Odgovor #1 poslato: 02 Avgust 2008, 12:22:50 »
Zašto stavljaš udicu iznad olova, mada i takav sistem vjerovatno funkcionira ! Obično sisteme za pecanje smudja vežem tako da na osnovni najlon provučem klizno olovo pa gumeni ili silikonski stoper i na kraju vežem vrtilicu za koju onda vežem udicu,a dužina najlona izmedju vrtilice i udice ostavljam barem oko 30ak cm tako da kada smuđ dodje može file ili kedera slobodnije uzeti !
Ili možeš i ovaj sistem napraviti kada loviš u kamenu,
na osnovni najlon zavežeš trovrtilicu , za donji kraj vežeš udicu (barem 30ak cm ostavi najlona),a  za treči kraj trovrtilice tanjim najlonom vežeš olovo! Takav sistem ako i zapne u kamenju otkidaš olovo , a spašavaš udicu odnosno ribu !
Bistro !
...nekad žut, nekad siv...

Van mreže Nemanja

• Član
  • *
Odg: Početnik za smuđa
« Odgovor #2 poslato: 13 Novembar 2012, 16:43:55 »
Nešto što sam našao na netu i što mi deluje onako zanimljivo:

Šta vi mislite o ovom sistemu ?
Inače što se samog terena tiče, volim kada je voda čista i bistra. Uvek izbegavam mesta gde ima i malo smeća ili gde ima mulja. Iskreno nisam puno lovio smuđa do sada, ali voljan sam da naučim  :)
Ako neko možda ima još neki savet za mene, kao početnika, slobodno neka kaže. Svaki je savat  dobrodošao!