Informaciona tehnologija > Softver

Podešavanje Windowsa

<< < (2/2)

novii:
AUTOPLAY
Jedna od funkcija koja bi nam trebala olakšati život uz kompjutere, ali..........
Kako radi ?
Kada se ubaci CD u fiokicu (CD rom) Windows prvo pokušava da pronađe autorun.inf, a to poseduju komercijalni CD-ovi (naprimer igrice). Utom fajlu se nalaze upiutstva koje akcije treba dalje da preuzima.Kada ne uspe da pronađe taj fajl, Windows će da proceni o kakvim fajlovima je reč na CD-u i ponudiće spisak programa sa kojima se može pristupiti fajlovima. A među opcijama će se naći i mogućnost da se nepeduzima nikakva akcija.
Kako se podešava ?
Kada otvorite My Computer desni klik na ikonicu koja označava CD-rom i odaberete Propertis. Otvoriće vam se prozor i tu kliknete na AutoPlay i tu podesite sa kojim programom da automatski pokrece. Ali je problem taj što su u ponudi samo programi od Windowsa. Za ove aktivnosti može da se uspešno koristi i program Tweak UI

novii:
Izmena naziva fajlova

Ukoliko poželite da izmenite veliki broj naziva fajlova treba da otvorite Windows explorer i da selektujete fajlove kojima poželite promenuti naziv. Selektovanje više falova se vrši tako što se drži pritisnut Ctrl, a fajlovi se pojedinačno selektuju. Ako želimo promenuti ime svim fajlovima u jednom direktorijumu, onda koristimo kombinaciju Ctrl+A. Kada smo to uradili onda iznad jednog fala kliknemo desni klik i odaberemo opciju rename i upišemo novi zajednički naziv. Umesto desnog klika možemo da pritisnemo i dugme F2.
Posle pritiska na dugme Enter trebali bi da se pojave redni brojevi iza selektovanih fajlova.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju