Autor Tema: Problemi koje pravi Babylon Tollbar  (Pročitano 6702 puta)

Van mreže novii

• Administrator
  • Master
  • *
    • Poljoprivredni forum
Problemi koje pravi Babylon Tollbar
« poslato: 06 Oktobar 2012, 15:24:52 »
Babylon Tollbar je jedno od specifičnih đubradi sa kojima sam se susreo, mada je prilično otporan. Za sad sam bacio pogled u delu add/remove programs i gledao sam u tak manageru, bez nekih posebnih rezultata. Međutim je situacija da na mašini gde je instaliran Babylon Tollbar do krajnosti usporava  proces dizanja sistema.

Videću još u ponedeljak kako da to rešim pa ako neko ima kakav dobar predlog dobro je došao.
dozvolite nam pristup informacijama i slobodu odlučivanja

Zanimljiv forum - boravak u prirodi

Problemi koje pravi Babylon Tollbar
« poslato: 06 Oktobar 2012, 15:24:52 »

Van mreže Nemanja

• Član
  • *
Odg: Problemi koje pravi Babylon Tollbar
« Odgovor #1 poslato: 07 Oktobar 2012, 19:40:07 »
Instalacija novog sistema na kompjuteru / lap topu.
Veruj mi, babylon ti dođe kao neki virus koji ume da bude toliko iritantan da je to strašno. Ja sam samo jednom u životu snimio taj toolbar i od tada više nikad. U mnogim programima dolazi kao opcija da se snimi, i ako neko ko ne prati šta piše na toj instalaciji može lako da instalira i da ne zna da je instalirao. Zato OPREZ prilikom instalacije svakog programa. Babylon toolbar sigurno ne možeš ukloniti preko add and remove opcije. Možda postoji neki način da se ovaj problem ukloni bez instalacije novog sistema. Ako takav način postoji, onda ga možeš naći ovde: http://support.mozilla.org/en-US/questions/924804
Još jednom, oprezno pri instalaciji svakog programa. Ne dozvolite da vam kompjuter snimi programe kao što je Babylon toolbar!

Van mreže novii

• Administrator
  • Master
  • *
    • Poljoprivredni forum
« Odgovor #2 poslato: 10 Oktobar 2012, 09:12:19 »
Evo još jednog načina da mu se ograniči delovanje, samo je pitanje da li će biti funkcionalan i u budućem preiodu, jer će autori Babylon Tollbar se svojski potruditi da preskoče dole navedenu mogućnost. Problem je što Babylon Tollbar nemože da se obriše sa kompa dok je aktivan, a teško pomalo ga je zapetljano učiniti neaktivnim

Čitav postupak brisanja ide na sledeći način

• Kaliknete na ikonicu u desnom uglu za Babylon pretraživač.
  • Potom će vam se prikazati Manage Search Engines option.
  • Babylon search je uspela da onemogući korišćenje ostalih pretraživača.
  • Kliknite na Restore Default
  • Kliknite na Babylon Search da ga selektujete
  • I potom kliknite na Remove.

Ovo bi trebalo da pomaže sve dok se autori Babylon Tollbar  ne dosete kako da srede stvar u svoju korist.

1. Na kraju odete u folder C:\Program Files\Babylon Toolbar\
 2. I tu direktno odradite uninstall programa.

To je jedan način, a za neke dodatne informacije možete pogledati i temu Sigurno uklanjanje Babylon Tollbar-a na ES forumu.

Van mreže Nemanja

• Član
  • *
« Odgovor #3 poslato: 14 Oktobar 2012, 22:47:48 »
Može i ovo poslužiti. Ali ako vam ovaj toolbar smeta koliko i meni, onda će te sigurno uraditi sistem. :)
Jer, verujte mi na reči, ume da bude tolikooo iritirajući..
Pazite samo da ne instalirate ovaj toolbar i bićete ok.

Van mreže michael

• Novi član
  • *
« Odgovor #4 poslato: 27 Oktobar 2012, 17:12:52 »
Naleteo sam na ovu temu jer me je ovaj bar strašno nerviarao, ima link za elitesecutitz, ali sam ja našao rešenje u dva poteza. Prethodno sam sve pokušao da uradim i revu unistaler i da ga brišem, ali uvek se vraćao i vraćao. Onda sam koristio programčić našao sam ga na kako ukloniti babylon toolbar i slične napasti  koji je besplatan instalirao ga i serch i delite, restartovao računar i kraj nema ga više. Inače instalirao se slučajno, nisam ni primetio kada se pojavio.

Zanimljiv forum - boravak u prirodi

« Odgovor #4 poslato: 27 Oktobar 2012, 17:12:52 »

Van mreže novii

• Administrator
  • Master
  • *
    • Poljoprivredni forum
« Odgovor #5 poslato: 27 Oktobar 2012, 18:37:53 »
Da problem jeste instalacija uz neki besplatni programčić, pa posle muka živa da se toga čovek reši sa svog kompjutera. Inače uputstava nikad dosta, kad komp počne da koči, kopa se i rukama i nogama.

Hvala za ovu preporuku.