Autor Tema: Koje gliste kad se peca som  (Pročitano 13483 puta)

Van mreže novii

  • Administrator
  • Master
  • *
  • Poruke: 747
    • Poljoprivredni forum
Koje gliste kad se peca som
« poslato: 03 Decembar 2012, 19:06:23 »
Kad se priča o glistama koje se koriste pri ribolovu soma, postoji nekoliko varijanti. Postoje tri varijante, od kojih bi prva bila srvene gliste iz đubra, ali odmah u startu ta varijanta otpada. Druga varijacija na tu temu, kad je u pitanju som na dubinu jeste kišna glista. To je već bolje, otpornije su na belu ribu.

Najbolje se kotiraju ritske gliste, za koje se može videti da postoje crne i zelene. Ja sam išao par puta da vadim te ritske gliste, ali je uvek bilo da imaju neku zelenkastu nijansu. Tek kad sam malo surfovao po netu vidim da postoje i crne ritske gliste.

Pecanje na soma podrazumeva uglavnom da će se kao mamac ponuditi glista, pa sam pokrenuo ovu temu da se malo vidi šta i kako ko kotisti.
dozvolite nam pristup informacijama i slobodu odlučivanja

Zanimljiv forum - boravak u prirodi

Koje gliste kad se peca som
« poslato: 03 Decembar 2012, 19:06:23 »

Van mreže Nemanja

  • Član
  • *
  • Poruke: 181
Odg: Koje gliste kad se peca som
« Odgovor #1 poslato: 03 Decembar 2012, 19:31:19 »
Slažem se sa tobom da postoje jako puno varijacija. E sada, pošto ja mnogo brže dolazim do kišnih glista od bilo kojih drugi, upravo zbog toga i najviše koristim ove gliste. I mogu da ti kažem da su rezultati sasvim solidni.
Ove ritske gliste verovatno najbolje prolaze kod soma, ali u ovom mom mestu ih je dosta teško naći. Barem ja nisam imao prilike do sada da naiđem na ovu glistu. Jel bi mogao malo više da mi opišeš kako izgledaju i gde mogu da se nađu?
Za sada ću sigurno nastaviti sa kišnim glistama, jer kako padne kiša, posle toga ih možeš naći koliko ti duša želi. :) To su te neke prednosti. A inače sam ranije nailazio na informacije da je ritska a i još neka "Kalifornijska" valjda, da su to jako dobre gliste. Jel ste vi čuli za te kalifornijske ?