Sportski ribolov > Som

Koje gliste kad se peca som

(1/1)

novii:
Kad se priča o glistama koje se koriste pri ribolovu soma, postoji nekoliko varijanti. Postoje tri varijante, od kojih bi prva bila srvene gliste iz đubra, ali odmah u startu ta varijanta otpada. Druga varijacija na tu temu, kad je u pitanju som na dubinu jeste kišna glista. To je već bolje, otpornije su na belu ribu.

Najbolje se kotiraju ritske gliste, za koje se može videti da postoje crne i zelene. Ja sam išao par puta da vadim te ritske gliste, ali je uvek bilo da imaju neku zelenkastu nijansu. Tek kad sam malo surfovao po netu vidim da postoje i crne ritske gliste.

Pecanje na soma podrazumeva uglavnom da će se kao mamac ponuditi glista, pa sam pokrenuo ovu temu da se malo vidi šta i kako ko kotisti.

Nemanja:
Slažem se sa tobom da postoje jako puno varijacija. E sada, pošto ja mnogo brže dolazim do kišnih glista od bilo kojih drugi, upravo zbog toga i najviše koristim ove gliste. I mogu da ti kažem da su rezultati sasvim solidni.
Ove ritske gliste verovatno najbolje prolaze kod soma, ali u ovom mom mestu ih je dosta teško naći. Barem ja nisam imao prilike do sada da naiđem na ovu glistu. Jel bi mogao malo više da mi opišeš kako izgledaju i gde mogu da se nađu?
Za sada ću sigurno nastaviti sa kišnim glistama, jer kako padne kiša, posle toga ih možeš naći koliko ti duša želi. :) To su te neke prednosti. A inače sam ranije nailazio na informacije da je ritska a i još neka "Kalifornijska" valjda, da su to jako dobre gliste. Jel ste vi čuli za te kalifornijske ?

Navigacija

[0] Indeks poruka

Idi na punu verziju