Autor Tema: Oblik olovne glave za džigovanje  (Pročitano 8414 puta)

Van mreže novii

• Administrator
  • Master
  • *
    • Poljoprivredni forum
Oblik olovne glave za džigovanje
« poslato: 03 Septembar 2012, 17:41:33 »
Oblik olovne glave na udicama za džigovanje je postao nešto u čemu se ljudi takmiče ko će napraviti što čudnije. Ja sam postavio ovu sliku  na kojoj su prikazane tri najčešće varijante koje se mogu videti na vodi. To su okrugla glava, koja se koristi u preko 80% slučajeva ribolova, i pored nje erie jig head i shad jig head .

Ima ih još mnogo vrsta i međuvrsta, za svaku od njih proizvođač tvrdi da je najbolja u nekoj situaciji i da je treba obavezno nabaviti. Tome treba dodati i to da su neke različito obojene, što povećava mogućnost izbora. Ada postoje finese koje odlučuju pri džigovanju, to sam sam video na vodi, kad su okrugle glave od 12g zamenjene onim od 13.5g.

Ovde bi se mogla primeniti ona konstatacija da je dosta toga napravljeno da bi se ribolovci upecali, a ribe ako dođu, dođu.

dozvolite nam pristup informacijama i slobodu odlučivanja

Zanimljiv forum - boravak u prirodi

Oblik olovne glave za džigovanje
« poslato: 03 Septembar 2012, 17:41:33 »

Van mreže Nemanja

• Član
  • *
Odg: Oblik olovne glave za džigovanje
« Odgovor #1 poslato: 05 Septembar 2012, 13:13:02 »
Meni kao početniku je ova tema jako zanimljiva, tako da bih imao par pitanja  :)
Naime nedavno sam od jednog kolege ribolovca video sličan oblik udice, ali ga nisam pitao čemu tačno služi.
Našao sam na Google slične udice, pa evo da vas pitam sad, za šta se koriste udice kao ove na slici:

Pozdrav i hvala svima unapred  :)