Zanimljiv forum - boravak u prirodi

Sportski ribolov => Štuka => Temu započeo: novii 21 Septembar 2012, 12:33:37

Naslov: Ribolov štuke u jesen
Poruka od: novii 21 Septembar 2012, 12:33:37
Ovo  je sasvim sigurno nešto što zanima ribolovce koji pecaju štuku. Sa jeseni se smanjuje broj manjih ribici koji su mamac štuki i lakše ju je uhvatiti. Kako se bliži zima štuka se počinje užurbano hraniti, da bi se pripremila za zimski post dok je voda još bogata hranom.

Međutim ove godine slabo se javlja. Ne hvale se ni ovi što pecaju na dubinu, a ni ovi na varalice. Bude pokoja ali je to slabo kakvih je godina bilo, ali videćemo jesen je tek počela.
Naslov: Odg: Ribolov štuke u jesen
Poruka od: Nemanja 21 Septembar 2012, 18:15:49
To sam i ja isto cuo. Nego jel mozes da mi kazes kojih riba ima najvise u ovom periodu sada ? Stalno slusam neke razlicite price, i nikako ne mogu da povezem. Bilo bi super kad bi neko odgovorio. Hvala svima unapred
Naslov: Odg: Ribolov štuke u jesen
Poruka od: novii 09 Oktobar 2012, 18:32:34
Danas sam bio i samo mi je jedna dopratila varalicu do obale. Znači da je sita, i zaista ima dosta kedera, kad štuka udari sve oko nje pršti od ribica koje beže na sve strane. Tako da je teško reći kojih ima najviše, dosta to zavisi i od terena, na delu Dunava gde je tok vode brži sigurno je da nema mnogo bodorki, a isto tako po kanalima i barama, nema nekih kojima odgovara brži vodotok.

Sad kako se temperatura snižava, kedera je sve manje, tako da se bi i štuka trebala biti manje obazriva prilikom hranjenja. Videćemo još.
Naslov: Odg: Ribolov štuke u jesen
Poruka od: soviljzz 25 Septembar 2015, 17:43:01
na galovici, potez nbgd. čini mi se da lagano kreće štuka. drugaru je manji primerak došao na glistu. a i babuška se sve slabije javlja. videćemo...
Naslov: Odg: Ribolov štuke u jesen
Poruka od: novii 25 Septembar 2015, 17:52:49
Sada je to vreme, skoro pa je počeo oktobar mesec. Sad sve zavisi samo od veličine vode i od toga da li je tekuća i stajaća.